Германия номинира университетския професор Изабел Шнабел за член на изпълнителния

...
Германия номинира университетския професор Изабел Шнабел за член на изпълнителния
Коментари Харесай

Германия номинира икономиста Изабел Шнабел за член в борда на ЕЦБ

Германия номинира университетския професор Изабел Шнабел за член на изпълнителния съвет на Европейската централна банка. Решението се очакваше, откакто източник съобщи пред Ройтерс, че Шнабел ще размени Забине Лаутеншлегер - друга германка, която подаде оставка от борда на ЕЦБ предишния месец, откакто несполучливо се опълчи на политиката на ЕЦБ за повече стимулиращи ограничения.

От 2014 година насам Изабел Шнабел беше член на немския съвет на икономическите специалисти, известни като „ мъдреците “, като тя се смята за добър стопански специалист и дипломиран комуникатор. Докато Лаутеншлегер беше върховен банков надзирател, тя нямаше опит в паричната политика, а нейните критици споделяха, че тя не е задоволително мощен глас, който да пази немските ползи против повече тласъци.

"За мен е чест да бъда номинирана от немското федерално държавно управление за един от изпълнителните шефове на Европейската централна банка “, написа Шнабел в Туитър и уточни, че в случай че назначението й бъде утвърдено от европейските органи, ще направи най-хубавото, с цел да отговори на високите упования, заложени във връзка с нея.

Досегашният член на ЕЦБ Забине Лаутеншлегер ще напусне борда на банката на 31 октомври.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР