Германия - най-големият пазар на електроенергия в ЕС, се отказва

...
Германия - най-големият пазар на електроенергия в ЕС, се отказва
Коментари Харесай

Отказът на Германия от атом и въглищ аможе да доведе до недостиг на електроенергия


Германия - най-големият пазар на електрическа енергия в Европейски Съюз, се отхвърля от нуклеарната промишленост до 2022 година и последователно стопира да употребява въглища поради климатичните промени. Очаква се единствено през идващите три години стандартните енергийни мощности в страната да намалеят с 1/5, което поражда спор ще има ли задоволително благонадежден енергиен потенциал за промишлените предприятия.

Според Катрина Райхе, изпълнителен шеф на Германската асоциация на районните предприятия (VKU), тактиката на държавното управление е рискована, защото не са извършени стрес проби за всички сюжети. На това мнение е и Стефан Капферер, началник на немската енергийна група BDEW, който счита, че не може да се разчита на импорт на електрическа енергия, тъй като стандартните мощности понижават съвсем на всички места в Европа и се построяват такива с променлив темперамент.

Германия ще загуби 12,5 гигавата електрическа енергия поради прекъсване на въглищни централи до 2022 година и 10 гигавата поради извеждане от употреба на АЕЦ.

Енергийната политика на страната ще се отрази на цяла Европа, написа „ Ройтерс “. Сега Германия създава към 20% от електрическата енергия на Европейски Съюз, а Франция е с 17%, съгласно данни на Евростат. Германия изнася ток за Австрия, Швейцария, Полша, Холандия, Англия и Белгия. Ако спре износа, в някои елементи на Стария континент може да се чака дефицит на електрическа енергия. Вече са налице и предупредителни сигнали за това, защото чистият износ на ток от Германия през първата половина на 2019 година е намалял с 14%.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР