Германия може да преживее политическо земетресение този уикенд, когато се

...
Германия може да преживее политическо земетресение този уикенд, когато се
Коментари Харесай

Германия се готви за възход на крайнодесните на изборите в две източни провинции

Германия може да преживее политическо земетресение този уикенд, когато се обрисува крайната десница да стане водеща политическа мощ след изборите в две провинции. Такъв резултат ще раздруса най-голямата европейска стопанска система, написа в понеделник ДПА.

В последните дни на предизборната акция за неделния избор в Бранденбург и Саксония допитванията сочат, че антиимигрантската " Алтернатива за Германия " (АзГ) ще укрепи неотдавнашния си политически прогрес след скок в поддръжката за нея в тези две източни немски провинции.

" След последните районни избори АзГ е събрала забележителна поддръжка в Бранденбург и Саксония, а също и на национално ниво ", сподели политологът от Берлинския свободен университет Арнт Лайнингер.

След националните избори от 2017 година " консервативните християндемократи (ХДС) на канцлерката Ангела Меркел са изгубили поддръжка както на провинциално, по този начин и на федерално ниво ", сподели той.

Затова следващото усилване на позициите на АзГ в неделя би било тежък удар за умерените политически партии в страната и е допустимо да тласне ХДС надясно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР