Германия може да предотврати втора вълна на коронавируса през есента,

...
Германия може да предотврати втора вълна на коронавируса през есента,
Коментари Харесай

Германия може да предотврати втора вълна на коронавируса, заяви германският здравен министър

Германия може да предотврати втора вълна на ковид през есента, в случай че хората останат бдителни, изключително през летния ваканционен сезон, съобщи през днешния ден немският здравен министър Йенс Шпан, представен от Ройтерс.

Важно е германците да продължат да бъдат нащрек, когато пътуват в чужбина, сподели на конференция Шпан, който изрази паниката си, откакто е видял фрагменти, на които се виждат по какъв начин немски туристи са на празненство през уикенда на испанския остров Майорка и пренебрегват разпоредбите за съблюдаване на обществена отдалеченост, отбелязва Българска телеграфна агенция.

159 новозаразени с ковид в Германия за денонощие

"Разбирам нетърпението, само че на празненства рискът от заразяване е извънредно висок. Ето за какво би трябвало да опитваме, изключително в този момент в сезона на ваканциите, да предотвратяваме случаите на заразяване. Не би трябвало автоматизирано да чакаме втора вълна през есента и зимата. Заедно, като общество, можем да предотвратим това, както към този момент един път направихме ", посочи немският министър.

Над 15,5 милиона души са конфигурирали на смарт телефоните си немското приложение за следене на контактувалите със инфектирани с вируса, а 500 хиляди души са си създали тест за COVID-19 предходната седмица, сподели още Шпан.

Германия пуска мобилно приложение против разпространяването на COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР