Германия може да облекчи последствията от отказа от руско гориво,

...
Германия може да облекчи последствията от отказа от руско гориво,
Коментари Харесай

Германия намери безболезнен начин да се откъсне от руския газ

Германия може да облекчи следствията от отхвърли от съветско гориво, в случай че не затвори трите атомни електроцентрали, останали в страната. Това е мнението на колумнистът на Spiegel Александър Нойбахер.

Той напомня, че преди края на 2022 година – в интервал на пикова консумация на сила, немските управляващи се ангажираха да спрат последните три работещи в страната атомни електроцентрали - Изар 2, Емсланд и Некарвестхайм 2. Нойбахер прикани държавното управление на страната да не прави това „ Поведението припомня на гладен човек, който изхвърля последното си парче самун, тъй като е корав и изсъхнал “, добави той.

Нойбахер окачестви като грешката решението за занемаряване на нуклеарната сила след повредата в японската централа Фукушима. Отказът от въглища е по-полезен за околната среда, а и към момента не е известно дали потенциалът на различната сила - слънчеви и вятърни станции - ще бъде задоволителен, с цел да обезпечи нужното количество сила на страната. „ Сега, когато би трябвало да пестим и от съветски газ, изоставянето на нуклеарната сила наподобява изцяло остаряло “, заключи създателят.

Той също по този начин даде образец с решението на Белгия да отсрочи с 10 години изоставянето на атомната сила, както и проектите на Франция, Англия, Холандия и Полша за създаване на нови реактори.

Германия, сходно на други западни страни, се сблъска с внезапно повишаване на цените на горивата след налагането на необятни наказания против Москва в отговор на специфичната интервенция на съветската войска в Украйна. Страдат основно финансовият бранш и доставките на високотехнологични артикули, само че управляващите на редица страни оповестиха желанието си да се откажат от съветските енергийни източници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР