Германия, Италия и Австрия възнамеряват да работят в по-тясно сътрудничество,

...
Германия, Италия и Австрия възнамеряват да работят в по-тясно сътрудничество,
Коментари Харесай

Германия, Италия и Австрия ще настояват за сигурни граници на ЕС

Германия, Италия и Австрия имат намерение да работят в по-тясно съдействие, с цел да бъде въведен ред в сегашната обстановка с миграцията в Европейския съюз, обявиха министрите на вътрешните работи на трите страни, представени от ДПА.

"Несъмнено задачата е да накараме Европа да смени предавката ", сподели италианският вътрешен министър Матео Салвини след диалози с немския и австрийския си сътрудник, Хорст Зеехофер и Херберт Кикъл в коридорите на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по вътрешни работи в Инсбрук.

По думите на Салвини целите би трябвало да са следните: запазване на външните граници на Европейския съюз; оказване на поддръжка по този начин, че мигрантите да не подхващат пътувания към Европа; връщане на мигрантите с отхвърлени молби; и поддръжка за избавителните интервенции на Либия в Средиземно море.

"Обединихме се към мнението, че желаеме да въведем ред по този въпрос, тъй като прекомерно дълго преобладаваше безредието ", съобщи Зеехофер.

Кикъл сподели, че трите страни желаят "да изпратят ясното обръщение на света и изключително на трафикантите, че за в бъдеще към този момент няма да бъде допустимо и не трябва да бъде допустимо да стъпваш на европейска земя, в случай че нямаш право на протекция ", съобщи Асошиейтед прес.

Зеехофер уточни, че той и сътрудниците му, и тримата с твърдолинейни позиции за миграцията, желаят европейски решения, само че добави, че и "тримата знаят, че това ще бъде извънредно сложна задача ".

По-рано тази седмица Кикъл влезе в новините с предложение на бежанците да не се разрешава да подават молби за леговище в Европейски Съюз, посолства на Европейски Съюз или в плануваните "платформи за дебаркиране ".

Вместо това Европейският съюз може да подбере най-уязвимите бежанци в бежански лагери край спешните райони, съобщи той.

Снощи обаче Кикъл сподели, че би било прибързано този проект да се разисква през днешния ден в Инсбрук.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР