Германия, Италия и Австрия възнамеряват да работят в по-тясно сътрудничество,

...
Германия, Италия и Австрия възнамеряват да работят в по-тясно сътрудничество,
Коментари Харесай

Германия, Италия и Австрия ще настояват за сигурни граници на ЕС

Германия, Италия и Австрия имат намерение да работят в по-тясно съдействие, с цел да бъде въведен ред в сегашната обстановка с миграцията в Европейския съюз, обявиха министрите на вътрешните работи на трите страни, представени от ДПА.

" Несъмнено задачата е да накараме Европа да смени предавката ", сподели италианският вътрешен министър Матео Салвини след диалози с немския и австрийския си сътрудник, Хорст Зеехофер и Херберт Кикъл в коридорите на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по вътрешни работи в Инсбрук.

Снимка: Reuters

По думите на Салвини целите би трябвало да са следните: запазване на външните граници на Европейския съюз; оказване на поддръжка по този начин, че мигрантите да не подхващат пътувания към Европа; връщане на мигрантите с отхвърлени молби; и поддръжка за избавителните интервенции на Либия в Средиземно море.

" Обединихме се към мнението, че желаеме да въведем ред по този въпрос, тъй като прекомерно дълго преобладаваше безредието ", съобщи Зеехофер.

Кикъл сподели, че трите страни желаят " да изпратят ясното обръщение на света и изключително на трафикантите, че за в бъдеще към този момент няма да бъде допустимо и не трябва да бъде допустимо да стъпваш на европейска земя, в случай че нямаш право на протекция ", съобщи Асошиейтед прес.

Снимка: Reuters

Зеехофер уточни, че той и сътрудниците му, и тримата с твърдолинейни позиции за миграцията, желаят европейски решения, само че добави, че и " тримата знаят, че това ще бъде извънредно сложна задача ".

По-рано тази седмица Кикъл влезе в новините с предложение на бежанците да не се разрешава да подават молби за леговище в Европейски Съюз, посолства на Европейски Съюз или в плануваните " платформи за дебаркиране ".

Вместо това Европейският съюз може да подбере най-уязвимите бежанци в бежански лагери край спешните райони, съобщи той.

Снощи обаче Кикъл сподели, че би било прибързано този проект да се разисква през днешния ден в Инсбрук.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР