Германия иска да се въведе всеобхватна магистрална такса за автомобилите

...
Германия иска да се въведе всеобхватна магистрална такса за автомобилите
Коментари Харесай

Германия иска тол такси по магистралите в целия ЕС

Германия желае да се вкара всеобхватна магистрална такса за колите в целия Европейски съюз по време на председателството ѝ. Това заяви организация Ройтерс, която разполага с проектодокумент квалифициран от немският транспортен министър Андреас Шойер.

До осем години съвсем всички транспортни средства, в това число камиони, лекотоварни коли и леки коли, ще би трябвало да заплащат пътна такса за използването на автомагистралите в Европейски Съюз, според плана за европейска тол инструкция.

За страните членки, които към този момент са въвели система за таксуване, таксите ще се постановат за всички транспортни средства без рейсовете, е маркирано в документа, който Шойер желае немските министри да одобряват на 22 юли 2020 година

Това би било формалното немско предложение за председателството на Европейски Съюз, което Берлин стартира на 1 юли и ще води до края на годината.

Германски представители са коментирали пред Ройтерс, че някои министри биха желали да замразят плана, макар че тол таксата, основана на разстояние, се възприема значително като мярка, която ще помогне в битката против изменението на климата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР