Германия иска да използва своето председателство на Г-7, за да

...
Германия иска да използва своето председателство на Г-7, за да
Коментари Харесай

Германия се обяви в подкрепа на икономическото възстановяване

Германия желае да употребява своето председателство на Г-7, с цел да поддържа икономическото възобновяване от пандемията Covid-19. Това съобщи финансовият министър на страната Кристиан Линднер, представен от БГНЕС.

В туита си Линднер - партиен водач на демократичните Свободни демократи (FDP), младши сътрудник в тристранната ръководеща коалиция на Олаф Шолц, написа: „ Германия пое председателството на Г-7 за 2022 година - страните от Г-7 стоят за независимост, народна власт и напредък. “
Германия изведе от употреба три от последните си шест атомни централи
Германия изведе от употреба три от последните си шест атомни централи. По този метод страната се приближава до задачата си за прек...
Прочети повече
„ Имайки това поради, би трябвало да преодолеем пандемията и да подтикваме възобновяване на международната стопанска система “, добави той. Линднер прикани също за усилване на напъните за възстановяване на опазването на климата, оповестява Ройтерс.

От през днешния ден Германия поема ротационното председателство на Г-7 за период от една година. Досегашният ротационен ръководител беше Англия. Председателството на Германия на групата на 7-те най-развити стопански системи (САЩ, Германия, Франция, Италия, Канада, Япония, Великобритания) ще бъде следено доста от близко. То е първото след отдръпването на канцлера Ангела Меркел.

Председателството е изправено пред голям брой провокации: новото напрежение сред Запада и Русия поради Украйна, към момента неразбираемите връзки след Брекзит сред Лондон и Брюксел, коронакризата и редица други районни и световни закани.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР