Германия иска членките на ЕС, приели голям брой мигранти, да

...
Германия иска членките на ЕС, приели голям брой мигранти, да
Коментари Харесай

Германия иска ЕС да възнаграждава приемането на мигранти

Германия желае членките на Европейски Съюз, приели огромен брой мигранти, да бъдат възнаградени с по-голяма районна помощ от фондовете на съюза с проект, който ще понижи финансирането на по-бедните страни в Централна и Източна Европа, заяви „ Файненшъл таймс “.

Предложението се съдържа в документ с позицията на държавното управление в Берлин, което предлага средствата в идващия дълголетен бюджет да бъдат обвързани със спазването на основни политики и полезности на Европейски Съюз, в това число в региона на миграцията и върховенството на закона.

Той демонстрира недоволството на Германия от управляващите в Унгария, Полша и други членки, които получават значими средства от фондове на Европейски Съюз, само че отхвърлят да одобряват мигранти по схемата за квотно преразпределение след бежанската вълна през 2015 година Освен това е огромна смяна от обичайното потребление на структурните фондове, които главно се концентрират върху инфраструктурни планове, образованието и образованието.

Берлин внесъл проекта на подготвителна среща на висши национални представители тази седмица, показва „ Файненшъл таймс “, като се базира на двама души, участвали на нея. Един от присъствалите декларирал, че немската концепция не се вписва в визията му за кохезионни фондове.

Планът на Берлин предвиждал „ структурните и капиталови “ фондове на Европейски Съюз да поддържат държавни управления, „ поели отговорност за приемане и консолидиране на подлежащи на интернационална протекция мигранти с право да останат “.

Новият метод ще понижи фокуса върху виталния стандарт на обособените членки и може да преразпредели средства към по-богати страни в Северна и Западна Европа, които са приели мигранти, най-много Германия, която приюти един милион при рецесията през 2015 година

Германският документ, до който „ Файненшъл таймс “ получил достъп, е с дата 25 януари. В него се желае още районната помощ на Европейски Съюз да бъде „ обвързвана със спазването на фундаменталните правила на върховенството на закона “, като претекстът е, че „ полезностите на Европейски Съюз са основите за кохезията (сплотеността) на съюза “. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР