Германия иска бърз и справедлив процес, който да осигури освобождаването

...
Германия иска бърз и справедлив процес, който да осигури освобождаването
Коментари Харесай

Меркел иска бърз съдебен процес за задържания в Турция германски журналист

Германия желае бърз и обективен развой, който да обезпечи освобождението на немския публицист от турски генезис Дениз Юджел, задържан в Турция преди година, съобщи канцлерът Ангела Меркел, представена от " Ройтерс ".

Дениз Юджел, кореспондент на немския всекидневник " Ди Велт ", бе задържан по съмнения, че популяризира агитация в поддръжка на терористична организация и подбужда към принуждение. Той отхвърля обвиняванията.

" Казах по време на диалозите, че се надяваме на бърз и парламентарен (съдебен) развой за Дениз Юджел ", съобщи Меркел по време на взаимна конференция с турския министър председател Бинали Йълдъръм след диалози в Берлин. Йълдъръм изрази вяра, че казусът скоро ще стигне до съда.

Отношенията сред Берлин и Анкара се утежниха внезапно поради дейностите на Турция против обвинените за проваления опит за боен прелом в страната през 2016 година Близо 50 000 души бяха задържани, а казусът с Юджел притегли изключително внимание в Германия.

Турция твърди, че дейностите й са били нужни по аргументи, свързани с запазване на сигурността. Тя насочи рецензии към Германия, че не е предала търсещи леговище, упрекнати в присъединяване в опита за прелом.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР