Германия има стратегически интерес от стабилно икономическо развитие в Турция,

...
Германия има стратегически интерес от стабилно икономическо развитие в Турция,
Коментари Харесай

Германия има интерес от стабилно икономическо развитие в Турция, заяви Меркел

Германия има " стратегически интерес " от устойчиво икономическо развиване в Турция, съобщи немският канцлер Ангела Меркел в изявление за немската телевизия Ер Те Ел, представено от в. " Хюриет дейли нюз ". Меркел съобщи, че Германия и Турция би трябвало да засилят разговора и съдействието макар различията, които имат по редица политически тематики.

 © Архив
" Германия има стратегически интерес от устойчиво икономическо развиване в Турция. Ако действаме по метод, който би отслабил Турция, това не би било в наш интерес ", уточни тя.

Коментарите на канцлера идват на фона на информации в медиите, че Берлин търси способи да помогне на Турция да преодолее икономическите си компликации. Меркел също по този начин отхвърли рецензии от страна на немски опозиционни партии по отношение на плануваното посещаване на турския президент Реджеп Тайип Ердоган на 28 и 29 септември.

" Не можем постоянно да мислим за света в черно и бяло. Това не е действителността ", уточни тя. Меркел добави, че германо-турските връзки са " специфични ", с помощта на над 3-те милиона турци, живеещи в Германия.

Германският външен министър Хайко Маас е на двудневно посещаване в Турция от през вчерашния ден, припомня вестникът.
 Турция изтегля редица вносни артикули поради Турция изтегля редица вносни артикули поради "нелоялна конкуренция "
Турция ще изтегли 29 продукта, най-вече вносни електроуреди, от пазара си, базирайки се на "нелоялна конкуренция " и опасения за сигурността, преда...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР