Германия и Съветският съюз бяха еднакво отговорни за избухването на

...
Германия и Съветският съюз бяха еднакво отговорни за избухването на
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Полша към Путин: СССР заговорничи с Германия за избухването на ВСВ

Германия и Съветският съюз бяха еднообразно виновни за експлоадирането на Втората международна война (ВСВ). Това акцентира посланичката на Съединени американски щати в Полша Джорджет Мосбахър в обява в " Туитър ", отговаряйки на неотдавнашните изказвания на съветския президент Владимир Путин за началата на спора, осведоми ДПА.

" Уважаеми президент Путин, Хитлер и Сталин заговорничиха за започването на Втората международна война. Това е реалност. Полша беше жертва на този ужасяващ спор ", написа посланичката.

В мнения, направени през миналата седмица, Путин отхвърли, че Съюз на съветските социалистически републики е изиграл роля за започването на Втората международна война и се опита да трансферира част от виновността за спора върху Полша.

Той също по този начин отхвърли обстоятелството, че Съветска Русия е нахлула в Полша през септември 1939 година и разгласи, че Полша е била съизвършител в проектите на Хитлер за Холокоста, като назова посланика на Полша в нацистка Германия преди началото на войната " антисемитска свиня ".

По-рано този месец Путин разкритикува резолюция на Европейския парламент, в която се показва, че пактът за ненападение сред нацистка Германия и Съветския съюз (по-известен като пакта Рибентроп-Молотов от 23 август 1939 г.) " трасира пътя за експлоадирането на Втората международна война ".

Коментарите на Путин провокираха митинг в Полша, където държавното управление привика съветския дипломат, с цел да изрази своето отрицание.

Късно нощес полският министър председател Матеуш Моравецки акцентира в изказване, че е неприемливо причинителите да бъдат представяни като жертви.

Руският президент, посочи Моравецки, " излъга за Полша в голям брой случаи и постоянно го е правил съзнателно. Това нормално се случва, когато съветските управляващи усещат интернационален напън, обвързван с техните дейности ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР