Германия и Румъния са най-строгите спрямо българските шофьори държави. Резултатът

...
Германия и Румъния са най-строгите спрямо българските шофьори държави. Резултатът
Коментари Харесай

Къде отнемат най-много книжки на наши шофьори?

Германия и Румъния са най-строгите по отношение на българските водачи страни. Резултатът е явен - там са били отнети най-вече шофьорски книжки и свалени максимален брой регистрационни номера на българи. Това демонстрират данните на отдел " Пътна полиция " към Главна дирекция " Национална полиция ", оповестени от в. " Телеграф ".

От 1 януари 2019 година до 25 септември 765 наши джигити са се разделили със свидетелствата си за ръководство за нарушавания в чужбина. На 860 водачи са им били свалени регистрационните табели и взети талоните на колите, още веднъж за прегрешения зад граница.

Най-много номера и документи за шофиране без механически обзор, техническа нередовност, липса на застраховка, превишена скорост или каране под влияние на алкохол и опиати.

Противно на упованията в Гърция отнетите книжки са били 3-4 пъти по-малко, в сравнение с в Румъния и Германия.

Въпреки че по празници селата към Кавала, изключително през лятото, замязват на Китен, с преобладаващи коли с наши регистрации, за 9 месеца в южната ни съседка са отнети едвам към 30 книжки.

" След като беше подписано съглашение сред България и Гърция за продан на полицейски чиновници, нещата станаха малко по-либерални ", разясниха от КАТ.

Румъния е измежду най-рискованите страни за шофиране. Причината е, че там законът разрешава свидетелството да бъде отнето на процедура за всяко нарушаване.

Изпреварване на неразрешено място, секване на непрекъсната линия, лишаване на преимущество на пешеходец, червен светофар са част от нарушаванията, за които можем да останем без брошура, предизвестяват от Министерството на външните работи.

Ако водач с отнета брошура пък си разреши да седне зад кормилото, го чака затвор. Процедурата по връщане на свидетелството може да отнеме година.

Поради тази причина преди седмици на границата беше хванат наш водач, който опитал да влезе в северната ни съседка с документите на собствен другар.

Според закона след лишаване на свидетелството лидерът няма право да кара в Румъния за период от 30 до 90 дни, а възбраната влиза в действие 15 календарни дни от датата на взимането.

В Германия - страната без ограничавания за скоростта на аутобаните, също има много неприятни клопки за българи.

Голяма част от нашенците, които не живеят във федералната република, не са наясно, че след  22 часа в центъра на градовете, както и жилищните им зони, ограничаването на скоростта е 30 километра в час.

То е въведено, с цел да не се нарушава нощната тишина от плач на мотори. За превишение от 31 до 40 км санкцията е месец без брошура и 2 точки и 160 евро.

Скоростта постоянно се засича от цивилни коли със затъмнени стъкла, без водачите да могат да ги разпознаят. Българки студент се е разделил с 800 евро и лишаване на книжката, откакто го хванали с над 2 промила да кара колело.

Освен това го пратили на психолог, тъй като служителите на реда решили, че е пияч - повода, макар огромното количество алкохол, нашият студент се държал много съответно.

Друга неприятна изненада може да се окаже неспазване на дистанцията в запушване. Доста постоянно по аутобаните има поправки и дистанцията сред колите би трябвало да е не по-малко от 2 метра.

Това обаче постоянно не се съблюдава и немската полиция подвига хеликоптер, който снима от въздуха нарушителите.

При изпреварване също би трябвало да се остави отдалеченост, тъй като залепване зад бронята при тази маневра също се санкционира.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР