Германия и Полша призоваха държави като Албания и Северна Македония

...
Германия и Полша призоваха държави като Албания и Северна Македония
Коментари Харесай

Германия и Полша искат интегрирането на Албания и Северна Македония в ЕС

Германия и Полша приканиха страни като Албания и Северна Македония да бъдат интегрирани в Европейски Съюз макар нежеланието на Франция, Холандия и други страни членки, осведоми Агенция Франс Прес.

В Познан, Западна Полша, евролидерите и ръководителите на страни от Западните Балкани организираха диалози, откакто Общността отсрочи датата за начало на договарянията за присъединение към Европейски Съюз с Тирана и Скопие.
 Реформирането на Европейски Съюз не би трябвало да блокира разширението на Общността, уверена Меркел
Реформирането на Европейски Съюз не би трябвало да блокира разширението на Общността, уверена Меркел

Но тя добави, че процесът по присъединение към Европейски Съюз на страни от Западните Балкани е задоволително дълъг, тъй че двете задания не би трябвало да са в конфликт.

Германският канцлер Ангела Меркел акцентира, че консолидираното на балканските страни е в стратегически интерес на Европейски Съюз.

" Ако погледнем географската карта, страните от Западните Балкани са заобиколени от страни членки на Европейски Съюз - това (тяхното консолидиране в ЕС) е стратегическа отговорност, която имаме пред тези страни ", означи тя.

Полският президент Анджей Дуда употребява по-твърд език, с цел да разкритикува отлагането на договарянията с Албания и Северна Македония.

" С нарушаването на обещанията Европейски Съюз слага под въпрос надеждността на цялата общественост, което буди надълбоко страдание ", сподели той.
 Дуда към Европейски Съюз: Не карайте Западните Балкани да вземат участие в конкуренция без край
Дуда към Европейски Съюз: Не карайте Западните Балкани да вземат участие в конкуренция без край

Дуда разяснява, че не би трябвало да се изисква от балканските страни да вземат участие в съревнование

Според него от това ще се възползват антизападни кръгове и страни, които се пробват да отслабят евроатлантическите желания в целия район.

Еврокомисарят по разширението Йоханес Хан изрази убеденост през юни, че Албания и Северна Македония ще получат зелена светлина през октомври , само че прикани страните членки да не стават жертва на бездействието и съмнението.
 Борисов и Заев се
Борисов и Заев се " четкат " взаимно, стават все по-големи другари

" Дадохме вероятност на жителите на Република Северна Македония "

Преди няколко седмици Европейският съюз отсрочи решението за започване на договаряния за еврочленство със Северна Македония и Албания за октомври.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР