Германия и нейните съюзници водят разговори с Киев за бъдещи

...
Германия и нейните съюзници водят разговори с Киев за бъдещи
Коментари Харесай

Шолц: Западните съюзници обсъждат гаранции за сигурност с Киев

Германия и нейните съдружници водят диалози с Киев за бъдещи гаранции за сигурност в границите на подготовката на резистентен мир за Украйна, съобщи канцлерът Олаф Шолц.

" Разговаряме с Киев и други сътрудници за бъдещи гаранции за сигурността на Украйна ", съобщи Шолц в тирада пред немския парламент, съобщи Агенция Франс Прес.

" Такива гаранции за сигурност обаче идват с презумпцията, че Украйна сполучливо се пази в тази война ", сподели той и добави, че Германия ще продължи да поддържа Киев с доставки на оръжие.

Преди година нашествието на Русия в Украйна принуди канцлера да разгласи нова епоха в немската защита и външна политика.

Германия усили вложенията в личната си войска, приключи икономическите си връзки с Русия и наруши табуто за изпращане на оръжия в конфликтни зони.

Шолц възобнови апелите си към Русия да изтегли войските си от Украйна и съобщи, че президентът Владимир Путин не е подготвен за диалози за " обективен мир " и преустановяване на войната.

" Нищо не подсказва ", че сега Путин ще седне на масата за договаряния, сподели Шолц.

Шолц употребява речта си и с цел да предизвести Китай да не въоръжава Русия във войната ѝ против Украйна, откакто Съединени американски щати обявиха, че Пекин обмисля сходна стъпка.

" Посланието ми към Пекин е ясно: използвайте въздействието си в Москва, с цел да настоявате за евакуиране на съветските войски ", сподели Шолц.

" И не доставяйте оръжия на агресора Русия ", добави той, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР