Германия и Италия торпилираха закон на ЕС, налагащ отговорност на

...
Германия и Италия торпилираха закон на ЕС, налагащ отговорност на
Коментари Харесай

Германия и Италия торпилираха закона за веригата на доставки на ЕС

Германия и Италия торпилираха закон на Европейски Съюз, налагащ отговорност на компании за хипотетични нарушавания на човешките права в тяхната верига за доставки, като да вземем за пример в китайския район Синдзян.

На срещата на посланиците на Европейски Съюз в сряда не можа да бъде основано болшинство за закона, който беше авансово контрактуван, заради възраженията на Берлин и Рим в последния миг, отразяващи опасенията, че новото законодателство ще навреди на тяхната индустриална база.

Целта на закона за надлежна инспекция е фирмите да поемат отговорност за всевъзможни нарушавания на правата на индивида или екологични вреди, открити в техните вериги за доставки. Това също по този начин ще даде опция на деятелите да съдят бизнеса за вреди, които предизвикват.

Синдзян, където китайското държавно управление е упрекнато в потребление на насилствен труд и предписание за всеобщо задържане на локални уйгури, се трансформира в забележителен проблем за Германският химически производител BASF и автомобилният производител Vol...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР