Германия и Италия изложиха плановете си за увеличаване на военната

...
Германия и Италия изложиха плановете си за увеличаване на военната
Коментари Харесай

Германски танкове и италианска ПВО се отправят към Украйна

Германия и Италия изложиха проектите си за увеличение на военната помощ за Украйна. Новият чешки президент призова Западът да даде всички типове оръжия като се изключи нуклеарните. Европейски Съюз ще организира през днешния ден среща на върха в Киев и ще затвърди поддръжката си, основно икономическа и военна. На този декор Владимир Путин разгласи, че е сигурен в успеха на Русия. 

Германски танкове още веднъж против съветски войници 

Германското държавно управление утвърди доставката на танкове " Леопард 1 " от промишлените си ресурси за Украйна и води договаряния да изкупи от Катар 15 самоходните зенитни установки " Гепард ", които да изпрати на Киев, оповестява в днешния си брой в. " Зюддойче цайтунг ", представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Правителството към този момент реши да изпрати в Украйна 14 танка " Леопард 2А6 ".

Доставката на танкове " Леопард " за Украйна може да се реализира когато и да е, откакто танковете бъдат ремонтирани, показва вестникът, като се базира на държавни източници.

Компании " Райнметал " (Rheinmetall) и ФФГ (Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft) желаят да ремонтират десетки танкове " Leopard 1 " и могат да ги доставят на Украйна, в случай че Киев желае да ги купи, добавя изданието.

Няколко висши немски чиновници разискаха с външното министерство на Катар опцията Германия да изкупи назад 15 машини " Гепард ", които Доха купи, с цел да подсигурява сигурността на стадионите по време на Световната купа по футбол, написа " Зюддойче цайтунг " и добавя, че Берлин се пробва да получи повече муниции от Катар.

" Гепардите се показват доста безапелационно във войната в Украйна. Ако успеем да получим повече от сътрудниците тук, това несъмнено ще помогне на украинците ", съобщи новият немски министър на защитата Борис Писториус, представен от вестника.

На път е единствената европейска Противовъздушна отбрана против балистични ракети

Италианско-френската система за противовъздушна защита (ПВО) САМП/Т (SAMP/T) ще бъде ситуирана и в подготвеност за деяние в Украйна до два месеца, заяви италианският външен министър Антонио Таяни, представен от Ройтерс.

" Смятам, че тя ще проработи в границите на седем-осем седмици ", сподели в телевизионно предаване Таяни, който с изключение на министър е и вицепремиер.

Системата може да наблюдава десетки цели и да прехваща до 10 обекта едновременно. Това е единствената създадена в Европа система, способна да прехваща балистични ракети.

Киев желае от западните си съдружници повече средства за противовъздушна защита, а през ноември предходната година изиска съответно система САМП/Т, известна още като " Мамба ".

Военен зов от някогашен военачалник и сегашен държавен глава

Новоизбраният президент на Чехия Петър Павел, който е някогашен военачалник от НАТО, съобщи пред Франс прес, че не трябва да има каквито и да било ограничавания за военната помощ на Запада за опустошена от войната Украйна, и прикани съдружниците да бъдат по-смели.

Павел, който оглавяваше военния комитет на НАТО от 2015 до 2018 година, завоюва президентските избори в събота и на 9 март ще постави клетва.

В изявление за Агенция Франс Прес 61-годишният Павел споделя, че Западът би трябвало да даде на Украйна, която се бори с съветската инвазия, всички типове оръжия като се изключи нуклеарните. " Що се отнася до стандартните оръжия, в действителност не виждам причина да се дефинират граници ", сподели той. " Украйна не може да се пребори с подобен мощен съперник без бронирана техника, дронове, артилерия и ракети с по-голям обхват, нито - може би - без свръхзвукови самолети ", добави той.

От началото на нашествието на 24 февруари 2022 година западните съдружници, включително Чехия, предоставиха на Украйна забележителна военна помощ.

Според Павел е трябвало да се прояви повече храброст, защото " някои страни заемат малко резервирана позиция " за доставянето на съвременни оръжия.

" Ако желаеме да имаме единна позиция, която ни дава максимален късмет за триумф, би трябвало да действаме сплотено по тези въпроси ", сподели той пред Агенция Франс Прес, като повтори предлагането на Полша да се изпратят изтребители F-16 в Украйна, в случай че това предложение бъде подкрепено от всички страни в НАТО.

Путин убеден в успеха

Русия е уверена в себе си, в своята справедливост и победа, съобщи през днешния ден президентът Владимир Путин, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Путин сподели това на церемониален концерт във Волгоград (бившия Сталинград) по случай 80-ата годишнина от успеха на Съветския съюз над нацистка Германия в борбата при Сталинград - едно от решаващите сражения през Втората международна война.

Тази победа е празненство на живота и справедливостта, съобщи Путин и поздрави всички руснаци с годишнината. Сталинград вечно ще символизира непобедимостта на съветския народ, акцентира той. Путин увери, че Русия има доста другари по света.

Среща на върха и подготвеност за нови наказания

Среща на върха ЕС-Украйна ще се организира през днешния ден в Киев. В нея ще вземат участие председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, членове на Европейската комисия и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Няма да участват европейски държавни ръководители. Сред тематиките, които ще бъдат разисквани на срещата са европейската финансова и военна поддръжка за Украйна, както и процесът на подготовка на страната за присъединение към Европейския съюз.

Фон дер Лайен, която от през вчерашния ден е в Киев с още 16 еврокомисари, съобщи, че ЕС възнамерява да наложи нови, 10-и пакет наказания на Русия по случай първата годишнина от нашествието й в Украйна на 24 февруари предходната година. Председателката на Европейската комисия акцентира, че в този момент " Русия заплаща висока цена, тъй като нашите (наказателни мерки) подкопават нейната стопанска система, връщайки я с едно потомство обратно ".

Фон дер Лайен означи, че въведеният при започване на декември таван на цената на съветския нефт от 60 $ за барел  " към този момент коства на Русия по към 160 милиона евро дневно ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР