Германия и Франция съвместно поеха председателството на Съвета за сигурност

...
Германия и Франция съвместно поеха председателството на Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Германия и Франция със споделено председателство на Съвета за сигурност на ООН

Германия и Франция взаимно поеха председателството на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, осведоми " Дойче веле ".

Германия е променлив член на Съвета. От началото на този месец поема ръководството на органа като част от " двойно председателство " с Франция. Френската република е непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, до момента в който Германия е определена за две години като променлив член (2019-2020 г.). Франция беше ръководител през март, а Германия поема управлението на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през този месец. Като знак на съдействието им, двете страни взеха решение да провеждат първото " двойно председателство ".

Това по-тясно съдействие сред Париж и Берлин е част от Аахенския контракт.

В дневния ред на двете страни влизат точки като попречване на рецесии в Африка, битка с търговията на леки оръжия на Балканите и други.

Германия води акция за приемане на непрекъснато място в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от обединяването на страната през 1990 година С неотдавна подписания Аахенски контракт Германия и Франция се ангажират да работят за реформиране на Организация на обединените нации и обезпечаване на непрекъснато място на Берлин в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР