Германия и Франция са чули лично от руския президент Владимир

...
Германия и Франция са чули лично от руския президент Владимир
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Путин лично показа на Меркел и Макрон какво е станало в Керченския проток

Германия и Франция са чули персонално от съветския президент Владимир Путин какво е станало в Керченския пролив, сподели външният министър на страната Сергей Лавров, представен от ТАСС.

Разговорът сред водачите на трите страни се е състоял в Буенос Айрес, където се организира форумът Г-20.
Путин упрекна Украйна, че не желае спокойно решение на спора с Русия Руският президент съобщи, че не се отхвърля от среща с Петро Порошенко, само че означи, че с него е "сложно да се приказва "
„ Смятам, че няма по какъв начин да не са изслушали позицията на Русия”, уточни Лавров. По думите му Путин „ персонално, с елементарни думи” е показал на френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел по какъв начин била замислена провокацията от страна на Киев и по какъв метод е трябвало да бъде изпълнена, написа съветската осведомителна организация. По думите на Лавров съветските митничари се пробвали да предотвратят нежелани произшествия.

Външният министър заяви още, че на борда на украинските артилерийски катери е бил открит текст на точните инструкции, дадени на матросите. Било им подредено да влязат неусетно в неутрални води и без каквито и да било уведомления да минат под Кримския мост посредством Керченския пролив в Азовско море.

Макрон и Меркел от своя страна призовали съветския президент да освободи задържаните украински матроси, съобщи „ Ройтерс”.
Родителите на украинския моряк от БГ генезис: Молим Путин да пусне нашите деца Ексклузивно пред bTV приказва фамилията на арестувания в Крим моряк от български генезис Владимир Варимез
Владимир Путин насочи обръщение на Украйна в края на Г-20, като съобщи, че Киев не желае спокойно решение на спора с Русия.

А в това време Украйна анулира локалните избори в 10 области на страната поради въведеното военно състояние.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР