Германия и Европа са готови да издържат на последиците, ако

...
Германия и Европа са готови да издържат на последиците, ако
Коментари Харесай

Шолц: Германия ще се справи при пълно спиране на руския газ

Германия и Европа са подготвени да устоят на последствията, в случай че Русия реши да спре изцяло доставките на газ. Това сподели канцлерът на страната Олаф Шолц в изказване в събота. „ Газпром “ спря напълно подаването на суровина по основния газопровод „ Северен поток “. Все още обаче подава гориво през Украйна. В събота съветската държавна компания разгласи, че подава постоянни количества през Украйна, равняващи се на 42.4 млн. куб. метра.

Германия се е подготвила значително, в случай че Русия прекъсне доставките на газ поради войната против Украйна “, сподели Шолц, представен от Bloomberg.

Той добави, че страната му е осигурила корабни терминали на северното немско крайбрежие за импорт на течен газ.

Твърдението на канцлера, че страната е готова обаче беше оспорено от Германската асоциация на градовете и общините, която съставлява към 14 000 общини и градове в цялата страна.

Най-голямата стопанска система в Европа е в центъра на енергийната рецесия на континента, защото съветският президент Владимир Путин свива последователно доставките в отговор на западните глобите, свързани с войната в Украйна. Нарастват опасенията, че Германия може да бъде изправена пред вълна от банкрути вследствие на рецесията.

Спестихме газ. Отново използваме индустриалния потенциал на въглищните централи. В началото на идната година ще имаме опция да използваме останалите южногермански атомни електроцентрали, в случай че това е належащо “, сподели канцлерът.

И въпреки всичко, обещанието на държавното управление беше сложено под въпрос в събота, когато президентът на Асоциацията на градовете и общините сподели, че страната е изправена пред риск от енергийна рецесия.

Хакерска офанзива и/или претоварване на електрическата мрежа може да аргументи съществено спиране на тока “, сподели Герд Ландсберг, президент на асоциацията, пред вестник Welt am Sonntag. „ Подобно претоварване може да се задейства, в случай че прекалено много семейства включат електрически нагреватели вместо газови. “

Германия признава, че обстановката е сериозна, само че към момента не прави задоволително, с цел да се приготви, счита Ландсберг.

По-рано тази седмица немското държавно управление получи удар по проектите си да поддържа работещи някои атомни електроцентрали като авариен вид. Планът, оголен от министъра на стопанската система Роберт Хабек, беше отритнат от един от операторите на атомни електроцентрали в Германия, който сподели, че е „ механически неизпълним и затова не е подобаващ като средство за обезпечаване на каузи на доставките на тези централи “.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР