Германия и Европа имат нужда от помощта на САЩ и

...
Германия и Европа имат нужда от помощта на САЩ и
Коментари Харесай

Хайко Маас: Европа и Германия все още имат нужда от НАТО и САЩ

Германия и Европа имат потребност от помощта на Съединени американски щати и НАТО в региона на защитата и провеждането на външна политика и политика на сигурност без съдействие с Вашингтон и Алианса би било безконтролно, съобщи немският външен министър Хайко Маас, предава TACC, като се базира на публикация, оповестена от берлинското издание Der Spiegel.

" За Германия е ясно, че би било неточност, в случай че стартираме да подкопаваме НАТО. Без Съединени американски щати нито Германия, нито Европа са в положение дейно да се защитят ", сподели министърът. Той твърди, че нарушаванията на Русия на Договора за ликвидирането на ракетите със междинен обхват единствено акцентират това.

" Провеждането на външна политика и политика на сигурност без Вашингтон би било безконтролно, разделянето на европейската и американската сигурност е рисково ", съобщи още Маас.

" Още дълги години ще имаме потребност от НАТО. Тя символизира разпределението на (отговорностите), интернационалното съдействие, многостранността ", сподели той.

Според него една мощна и суверенна Европа би трябвало да бъде част от Алианса и не би трябвало да се преглежда като сурогат на НАТО.

Маас също удостовери своята поддръжка за основаването на Европейски съвет за сигурност. " Нуждаем се от подобен орган като място, където европейците ще обединят напъните си в региона на външната политика и политиката за сигурност ", твърди немският министър.

" Обединеното кралство би трябвало да взе участие в това, даже в случай че напусне Европейския съюз ", добави той.

Изказванията му идват малко след думите на френския президент Еманюел Макрон, който осъди НАТО и съобщи, че Алиансът е изгубил съгласуваност и се намира в положение на " мозъчна гибел.

Той означи също, че Европа би трябвало да стартира да мисли за себе си като за самостоятелна геополитическа мощ, в противоположен случай тя " няма да управлява ориста си ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР