Германия, Холандия и Швеция ще отпуснат общо 2,5 милиона евро

...
Германия, Холандия и Швеция ще отпуснат общо 2,5 милиона евро
Коментари Харесай

Три страни отпускат €2,5 млн. на Международния наказателен съд

Германия, Холандия и Швеция ще провиснал общо 2,5 милиона евро на Международния углавен съд (МНС) за следствие на съветски военни закононарушения в Украйна, съобщи украинският информативен уебсайт “Гордон”.

Съответното решение беше взето след срещата на външните министри на тези страни с основния прокурор на МНС Карим Хан на 11 април.

Пресслужбата на холандското държавно управление разгласи отпущането на €1 млн.

Министерството изясни решението си с това, че заради войната в Украйна се чака доста нарастване на броя на делата в МНС, а сегашният му бюджет няма да повече да е задоволително за идващите години.

" Холандия има вяра, че МНС би трябвало да играе значима роля в правосъдното гонене на тези, които са направили военни закононарушения в Украйна. Холандия желае правдивост за всички жертви на съветската инвазия ", се споделя в известието.

Германското външно министерство също разгласи отпущането на още 1 милион евро за процеса. Швеция от своя страна разгласи даването на 5 милиона шведски крони (485 000 евро).

„ Отвратителната информация, която получаваме за изтезанията, изнасилванията и грабежите на цивилни в Буча и други градове демонстрира редовно занемаряване на законите на войната. Нарушенията на интернационалното право би трябвало да бъдат разследвани и причинителите би трябвало да бъдат държани под отговорност. МНС се нуждае от цялостна поддръжка на интернационалната общественост “, сподели шведският външен министър Ан Линде.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР