Германия глоби американския технологичен гигант Facebook заради нарушаване на германския

...
Германия глоби американския технологичен гигант Facebook заради нарушаване на германския
Коментари Харесай

Германия глоби Facebook с 2 млн. евро заради нарушаване на закона

Германия санкции американския софтуерен колос Фейсбук поради нарушение на немския закон за битка с езика на омразата, осведоми Politico. Федералната работа по правораздаване, поделение на немското министерство на правораздаването, разгласи, че е наложила на Фейсбук санкция от 2 милиона евро поради неспазване условията на берлинския закон за отбрана на мрежите, ориентиран против противозаконното наличие в интернет.

Глобата е оскъдна спрямо приходите от първото тримесечие на Фейсбук, надхвърлящи 15 милиарда $. Но тя има алегорична тежест, отбелязвайки първият път, когато европейска страна глоби американски колос, разрастващ обществени медии, че не е транспарантен методът, по който се оправя с речта на омразата.

Според Федералната работа по правораздаване Фейсбук "е основал килнат облик в обществото за степента на нелегално наличие (на платформата) и метода, по който обществената мрежа се занимава с нея ". От Фейсбук към момента могат да апелират санкцията.

Съгласно закона, прочут като NetzDG и влезнал в действие на 1 януари 2018 година, фирмите са длъжни да разгласяват два пъти годишно отчет на немски език по отношение на жалбите, които са получили. Законът се счита за най-широкообхватното изпитание на западната народна власт да управлява това, което се появява в обществените медии, като упорства обществените медии неотложно да отстранен евентуалното нелегално наличие или се плануват санкции до 50 милиона евро.

"Дигиталните платформи носят ясна отговорност за наличието, което е оповестено на техните уеб сайтове, " сподели новият министър на правораздаването на Германия Кристин Ламбрехт в документално изказване, оповестено след оповестяването на санкцията. "Трябва да е ясно, че по този начин наречените " общностни стандарти "на Фейсбук не са над немското право ", добави тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР