Германия, Франция и Италия планират да продължат опита си да

...
Германия, Франция и Италия планират да продължат опита си да
Коментари Харесай

Членки на ЕС планират санкции срещу нарушители на оръжейното ембарго за Либия

Германия, Франция и Италия възнамеряват да продължат опита си да употребяват наказания на Европейския съюз, с цел да се пресекат доставките на оръжие за Либия, съобщи ДПА, като се базира на анонимни европейски източници.

Трите страни са съгласували лист на компании и лица, предоставящи кораби, самолети или друга логистика за превозването на оръжието в нарушаване на ембаргото, наложено от Организация на обединените нации от 2011 година Предвидени са три компании от Турция, Йордания и Казахстан и две физически лица от Либия, съгласно източниците на ДПА.

В средата на юни трите страни от Европейски Съюз предизвестиха, че са подготвени да приложат наказания против нарушителите на ембаргото на Организация на обединените нации. "Готови сме да обмислим допустима приложимост на наказания, в случай че нарушаванията против сухопътното, морското и въздушното ембарго продължат ", обявиха в обща декларация министър председателите на трите страни, без да посочат страна или организация, която би могла да е обект на наказания.

Франция постоянно упреква Турция в нарушение на оръжейното ембарго.

Франция втвърди тона против намесата на Турция в Либия

Европейски Съюз наскоро започва специфична морска задача "Операция Ирини ", с цел да постанова рестрикциите. Уреждането на спора в богатата на нефт Либия би било значимо за Германия, Франция и Италия, тъй като бандите на трафикантите, които трансферират незаконно мигранти през Средиземно море в Европа се възползват от безредната обстановка в африканската страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР