Германия, Франция и дузина други страни от ЕС искат ЕИБ

...
Германия, Франция и дузина други страни от ЕС искат ЕИБ
Коментари Харесай

Държавите от ЕС призовават Европейската инвестиционна банка да преосмисли отбранителната политика

Германия, Франция и дузина други страни от Европейски Съюз желаят Европейска инвестиционна банка да промени политиката си за вложения в защитата.

Четиринадесет страни са изпратили писмо до чиновници на Европейската капиталова банка (ЕИБ), с цел да призоват за по-ефективно финансиране на отбранителни планове, съгласно Bloomberg.

Писмото от 17 март беше изпратено до президента на Европейска инвестиционна банка Надя Калвино, президента на Европейския съвет Шарл Мишел и белгийския министър-председател Александър де Кроо.

Настоящата политика на Европейска инвестиционна банка ѝ не разрешава да влага в оръжия, муниции и военна инфраструктура, само че на банката е позволено за финансиране на по този начин наречените „ продукти с двойна приложимост “, които могат да се употребяват както за цивилен, по този начин и за военни цели.

В лицето на съветската експанзия в Източна Европа, все по-голям брой страни биха желали това да се промени за възстановяване на отбранителния потенциал на Европейски Съюз.

Европейската капиталова банка не е водач в зеления преход Президент...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР