Германия е внесла стотици хиляди тонове петрол от Русия, въпреки

...
Германия е внесла стотици хиляди тонове петрол от Русия, въпреки
Коментари Харесай

Въпреки санкциите: Германия е внесла стотици хиляди тонове петрол от Русия

Германия е внесла " стотици хиляди тонове нефт " от Русия, макар наложените наказания, оповестява баварският всекидневник Die Sueddeutsche Zeitung, като прецизира, че стратегическата суровина попада в страната посредством дъщерното сдружение на " Роснефт " - Rosneft Deutschland, предава " Фокус ".

Журналистическо следствие демонстрира, че още при започване на септември основният митнически регулатор в страната е инструктирал митническите управляващи на Берлин и Франкфурт на Одер да трансферират петрола за Rosneft Deutschland " без закъснение ".

Въпреки че заповедта на регулатора не е изключителна, тя на процедура разрешава на немския филиал на " Роснефт " да внася недопечен нефт без инспекция за вероятно заобикаляне на глобите.

Преди това Rosneft Deutschland получаваше 100% от петрола си от Русия, само че в този момент се твърди, че е преориентирала покупките си към Казахстан. Германската митническа работа за битка с контрабандата обаче вижда " висок риск " от заобикаляне на глобите при сходни дейности..

Освен това се твърди, че казахстанското петролно поле, от което би трябвало да се доставя нефт за Германия, принадлежи на съветската компания " Лукойл ".

Изданието Der Spiegel също заяви по-рано, че Германия продължава да внася съветски нефт, макар наложените наказания, а медиатор за покупко-продажбите е Индия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР