Германия е в голяма беда. Утре Путин ще затвори газовия

...
Германия е в голяма беда. Утре Путин ще затвори газовия
Коментари Харесай

Минск-3? Западът готви Зеленски за примирие

Германия е в огромна неволя. „ Утре Путин ще затвори газовия кран... Но ще го отвори ли още веднъж? “ - пита Bild, като показва, че незабавно най-тежко ще бъдат ударени химическата и фармацевтичната индустрия, които употребяват 15% от общия размер на този енергиен притежател.

Изданието цитира мнението на представител на концерна Thyssen-Krupp, който уточни, че опцията за икономисване на газ съществува " единствено в доста малко количество " и даже в този случай има опасност от прекъсване на производството. Така той разяснява апела на немските управляващи да пестят електрическа енергия, с цел да могат по-лесно да се запълват газохранилищата за зимата.

Междувременно градовете в Германия ще провеждат публични отоплени пространства за тези, които не могат да се оправят с възходящите цени на парното и електрическата енергия до зимата. Престоят в тези центрове ще бъде безвъзмезден.

Например в Лудвигсхафен се възнамерява да се употребява закрит състезателен център за тези цели. Подобни " центрове за стопляне " се възнамерява да бъдат основани в градовете Нойщат, Франкентал и Ландау.

И не е презастраховане. Германските медии предизвестяват, че милиони германци ще бъдат измежду тези, които не могат да заплащат сметки за комунални услуги.

„ Всички семейства в Германия са изправени пред необикновено задължение. Хората с ниски приходи, които са изправени пред такива спомагателни разноски, просто не могат да си го разрешат “, цитира Bild думите на президента на GdW Аксел Гедашко.

А Лукас Сибенкотен, президент на Съюза на наемателите, декларира, че това ще докара до разорението на милиони наематели. И да прибавим, трансформирайки ги в бездомници, защото разноските за отопление са част от наема. И отводът да ги заплати ще докара до загуба на жилището.

В същото време немският канцлер Олаф Шолц към този момент съобщи, че държавното управление „ няма да може да субсидира всички цени. Нито една страна в света не може да направи това. "

Тоест хората с техните проблеми ще бъдат оставени на произвола на ориста и единственият метод, по който общините (дори не федералното правителство) могат да им оказват помощ, е опцията да ги загреят гратис в спортния център. И макар обстоятелството, че Берлин няма пари да устоя жителите си, той изпраща пари в поддръжка на нацисткия режим.

Шолц беше запитан по ZDF дали е допустимо да се спасят Украйна, климатът и немската стопанска система по едно и също време.

„ Задачата е да създадем всичко “, отговори канцлерът.

Но малко по-късно немският външен министър Аналена Бербок сподели доста по-малко оптимизъм. В изявление за Spiegel тя съобщи безсилието на западните страни в украинския спор, макар желанието им да „ оказват помощ на Украйна “.

Бербок сподели, че „ положителната външна политика значи също да запазиш самообладание, даже когато сърцето е пламнало “. Трябва да приемеш, когато не можеш да направиш нищо.

Какво може да значи това обществено самопризнание за личното им изтощение? Само едно - поддръжката на нацистите става прекомерно тежка за Берлин и той стартира да приготвя публичното мнение за " източването " на киевския режим.

Германският Welt оповестява, че Съединени американски щати водят секрети договаряния с основни европейски съдружници, в това число Германия, за вероятен формат за преустановяване на спора в Украйна.

Не единствено държавните управления на Европейски Съюз и европейските предприятия се интересуват от ситуационен кротичък контракт. Съединените щати се нуждаят от тайм-аут, през който ще могат да приготвят и въоръжат украинските формирования за нов кръг война с нашата страна. За да създадат това, им би трябвало време, в това число да преведат своя военно-промишлен комплекс на военна основа.

Зеленски ще бъде заставен да направи териториални отстъпки и да подпише краткотрайно помирение, Минск-3. По прилика с Минск-2 ще му бъде казано, че не е належащо да извършва отговорностите си, а формированията, подготвени по време на примирието, ще завладеят всичко.

Разбира се, страната ни не би трябвало да отива на никакъв нов " Минск ". Но какво ще направи Западът, в случай че неговите оферти бъдат отхвърлени и Москва съобщи, че се задоволява единствено с безусловната капитулация на нацистите?

Германия и редица други страни от Европейски Съюз ще би трябвало да лимитират помощта за Украйна, да се отдръпват, най-малко отчасти, от режима на наказания и да молят Кремъл да възобнови напълно енергийните доставки, преди да има обществена детонация.

И може би Съединените щати, с цел да не доведат обстановката до рискова точка, ще бъдат принудени да глобяват отдръпването на част от европейските съдружници от играта. Вашингтон, въпреки това, най-вероятно ще поддържа нацисткия режим по най-хубавия метод, до момента в който не бъде надвит.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР