Германия е убедена, че е нейно суверенно право да решава

...
Германия е убедена, че е нейно суверенно право да решава
Коментари Харесай

Германия: Наше суверенно право е да решаваме откъде да получаваме енергия

Германия е уверена, че е нейно суверенно право да взема решение от кое място да получава сила и „ нито една страна няма правото да се намесва” по този въпрос. Така разяснява министърът на външните работи на Германия Хайко Маас в Москва обстановката с проектите за довеждане докрай на строителството на газопровода „ Северен поток-2”, който би трябвало да свързва Русия с Германия, съобщи Българска национална телевизия.

Вчера се състояха първите съвещания онлайн сред немския и съветския външни министри, заяви „ Дойче веле”. По време на взаимната конференция със Сергей Лавров Маас съобщи, че” нито една страна няма право да диктува на Европейски Съюз неговата енергийна политика, а и няма да успее”.

Санкциите сред сътрудници несъмнено са погрешен ход, акцентира той, имайки поради пакета от спомагателни ограничаващи ограничения, въведени от страна на Вашингтон. Става въпрос за рестрикции както във връзка с фирмите, които се занимават директно с дейностите по полагането на тръбите, по този начин и за тези, които им оказват разнообразни типове услуги – обезпечаване, логистика, поддръжка на пристанището и други. Маас съобщи, че е разискал въпроса със глобите с американския си сътрудник Майк Помпео.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР