Германия е съгласна със сделката за Брекзит, предложена от правителството

...
Германия е съгласна със сделката за Брекзит, предложена от правителството
Коментари Харесай

Германия приема сделката за Брекзит

Германия е съгласна със договорката за Брекзит, препоръчана от държавното управление на Тереза Мей. Това съобщи немската канцлерка Ангела Меркел в първото си изказване пред Бундестага след формалното оповестяване, че това е последният и? мандат отпред на ХДС и на Германия като канцлер.

Меркел употребява дебатите за идващия бюджет, с цел да обясни вижданията на държавното управление по най-належащите тематики. Съгласни сме с контракта, който предлага Англия за излизането и? от Европейски Съюз, уточни канцлерката. Сделката за Брекзит ще се разисква на срещата на върха в неделя. 27-те страни членки ще подпишат съглашението в Лондон. „ Имаме към момента възраженията на Испания във връзка с Гибралтар “, уточни тя. Гибралтар от 1713 година е под английско ръководство, само че Испания не се е отказала от претенциите си към него.

От трибуната на Бундестага Меркел прикани интернационалната общественост към повече взаимна работа. „ Ако принадлежиш към тези, които желаят да се оправят с всичко изцяло сами и считат, че би трябвало да мислят единствено за себе си, то не си родолюбец. Това не е национализъм, а шовинизъм в най-чист тип. Патриотизъм е, когато взимаш поради интереса на Германия, само че и ползите на останалите и намираш решения, които са печеливши за всички “, съобщи още канцлерката.

Меркел отбрани и оспорвания миграционен пакт на Организация на обединените нации. Този пакт е верният отговор на световните проблеми, които можем да решим единствено дружно, съобщи тя. Пактът би трябвало да бъде подписан на среща на 10 и 11 декември в Мароко. С него Организация на обединените нации за първи път желае да вкара общи правила за отнасяне на бежанците. Той обаче не обвързва страните със наложително приемане, а тези, които го подпишат, няма да трансформират законодателството си. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР