Германия е родина на велики разказвачи и мрачни приказки. Вилхелм

...
Германия е родина на велики разказвачи и мрачни приказки. Вилхелм
Коментари Харесай

Мрачният германски гений и цената на украинската победа

Германия е татковина на велики разказвачи и мрачни приказки. Вилхелм Хауф, Ернст Теодор Амадеус Хофман, братята Якоб и Вилхелм Грим могат да се смятат за създатели на жанра на ужасите. Голяма част от сюжетите на холивудските ужаси до през днешния ден непосредствено или индиректно се основават на техните сюжети.

Вероятно, единствено Рудолф Ерих Распе с неговия Мюнхаузен не е толкоз кървожаден. Но Распе е взел концепцията и част от сюжетите от " Истинска история " на Лукиан.

Освен това забележителна част от събитията от живота на Мюнхаузен се развиват в Русия и на фона на руско-турските войни. Очевидно е, че фактът, че героят би трябвало да живее в Русия и да води война за нея против турците, се възприема от германците през края на XVIII век като задоволително ужасно събитие, което не изисква спомагателни изкуствени пресиления.

" Die Welt " стана преемник на делото на Распе. Журналистите на изданието отхвърлиха мрачната традиция на Хофман и братята Грим. Те не започнаха да изследват аргументите за неуспеха на украинската " атака ", не се затрудниха да изчислят загубите на ВСУ във връзка с човешки запаси и техника, в това число западна. " Die Welt " се хвана за рогата и незабавно се обърна към висшата тактика.

Точно по метода, по който " мишките стават таралежи, с цел да не бъдат унизени ", публицистите на изданието пресметнаха, че с цел да победят Русия, на Украйна ще й трябват три милиона мобилизирани души.

След това, вдъхновявайки се от постъпките, разказани от Распе, съвършавани почти на същите места, където сега има военни дейности, създателите на публикацията самоуверено обявиха, че Украйна елементарно може да активизира търсените три милиона, защото това е единствено 10% от популацията й.

Отбележете, че украинското държавно управление към момента смята, че популацията на Украйна е 40 милиона. А виновните специалисти, в това число западни и даже американски, броят не повече от 20 милиона души в страната, като показват, че евентуално в Украйна остават доста по-малко хора, само че е просто невероятно да се изчислят тъкмо.

Посочените тридесет милиона в този подтекст наподобяват като приблизително аритметична стойност, само че с цел да се оцени действителният мобилизационен капацитет на Украйна, въпреки всичко би трябвало да се основаваме на точни данни, а не на теоретични калкулации.

Освен това, даже и да приемем изчисленията на създателите на " Die Welt " като безспорна истина, би трябвало да отбележим, че оптималното количество мобилизирани в 10% от популацията беше несъмнено за армиите от края на XIX - началото на XX век.

Изчислението беше направено въз основата на структурата на стопанската система по това време, като той беше вярен единствено за множеството европейски страни. Надхвърлянето на този индикатор гарантираше бърза злополука на европейската стопанска система.

С това би трябвало да се означи, че през ХХ век имаше случаи на готовност и на по-голям % жители, до 20-25% от общата бройка на популацията. Това значи, че всички способни да държат оръжие жители от мъжки пол бяха извикани под знамето.

Като се има поради, че стопанската система на Украйна от дълго време се е самоунищожила и финансирането на войната се реализира от Съединени американски щати и Европейски Съюз, Киев теоретично може да активизира тези 20-25%, а като се вземе поради, че украинските управляващи интензивно употребяват инвалиди и дами за допълнение на ВСУ, теоретичният предел може да бъде повишен до 30%.

От друга страна, естествена страна, като да вземем за пример Русия, без сериозни стопански загуби, не може дълго време да отклонява освен 10%, само че даже 5% от популацията от индустриалната активност.

На пръв взор стратегите от " Die Welt " са намерили, въпреки и не изискано, само че ефикасно решение на казуса с украинската победа.

Да употребяват обстоятелството, че украинците на задния проект въпреки всичко не са нужни - просто обременяват властта със своите проблеми, за чието решение би трябвало да се харчат дефицитни запаси, да изпратят всеки, който може независимо да се движи, на фронта и просто да затрупат Водоснабдителна система на РФ с трупове.

При такова гигантско числено предимство ВСУ биха могли да си разрешат да губят двадесет за един и въпреки всичко да атакуват (макар и бавно).

Русия, от своя страна, щеше да би трябвало да избира сред мобилизацията на няколко милиона и обезпечения стопански, по-късно и обществен кризис и опитът с лимитирани сили да удържи и измели украинската човешка вълна, което е мъчно постижимо.

Но приказките се разграничават от действителността по този метод, че те не вземат поради голям брой значими елементи, които нямат значение за развиването на сюжета на приказката, само че са доста значими в всекидневието. И сказочниците от " Die Welt " позволяват тази типична за техния род неточност.

Въпросът е, че всички държавни структури, в това число военните, имат избран потенциал. За несъмнено време украинските центрове за комплектовка могат да съберат единствено избран брой хора - те нямат запас за повече. Вече няколко месеца Зеленски желае да събере 100 хиляди, само че към момента не съумява.

На новите военни комисари им беше заложена сходна задача - да доставят във ВСУ до края на есента 200-250 хиляди нови наборници. За тях всички до момента работили неофициални ограничавания са отстранени. Може да се ловят бойци и в Киев (в Западна Украйна към този момент се организира деен набор).

Здравето не играе огромна роля - въпреки всичко ще живеят в окопите не дълго време, тъй че не е належащо да се занимават с медицински комисии и удостоверения за освобождение от военна работа. Готови са да активизират и студентите от висшите образователни заведения, след тях и учените.

Ще забележим дали всичко това ще донесе резултат, само че ще отбележа, че 200-250 хиляди за три есенни месеца, които Зеленски желае - това въпреки всичко е към 70-80 хиляди на месец, което е по-малко даже от 100 хиляди на месец, които той искаше през лятото.

Това значи, че потенциалът на украинските центрове за комплектовка, даже от позиция на киевските управляващи, не надвишава 100 хиляди на месец, а в действителност се колебае някъде сред 50-70 хиляди в най-хубавия случай. Но това е най-много, когато хората идват сами, не се крият и не е належащо да се изразходват големи запаси за тяхното задържане.

При подобен ритъм Украйна ще може да активизира три милиона души за три-пет години. Но ВСУ губят хора с доста по-висок ритъм. Тоест, армията на Украйна ще свърши преди да съумеят да активизират три милиона.

Но това още не е всичко. Мобилизираните би трябвало да бъдат облечени и обути, да бъдат въоръжени по някакъв метод и да бъдат подготвени най-малко до избрана степен. И тук също има своя " потенциал ". Можем да го оценим по опита през последната година (септември 2022 – август 2023 г.).

През този интервал Киев спазваше настоящата тактичност на подготовка на запаси. Част от рекрутите бяха изпращани в борба след " образование ", което продължаваше от една до три седмици. Под Бахмут изпращаха на фронта хора, които бяха уловени по улиците единствено два дни по-рано. На четвъртия или петия ден по-късно, мнозина се връщаха вкъщи като трупове.

Още част от рекрутите, към четвърт от тях, прекосяваха през по-дълъг интервал на образование (2-4 месеца) на украински полигони и в страните на НАТО.

Това образование в страните на НАТО беше ориентирано към разширение на потенциала на образование отвън украинските полигони. За година Украйна съумя да приготви към 100 хиляди резервисти. Това значи, че общите запаси (на Украйна и НАТО) разрешават да се образоват до 10 хиляди души на месец.

Дори и в случай че съумеят да удвоят потенциала за образование, те ще могат да образоват 200-250 хиляди души на година. Трите милиона ще би трябвало да се образоват за 12-15 години.

Не приказвам за оръжие, техника или облекло. За петнадесет години всичко това може да бъде открито. Но Украйна няма да издържи толкоз дълго. В Западната Европа дискутират какъв брой месеца и тя може да оцелее, а не години.

Не бих разглеждал тематиката по-нататък, защото милионите бойци се нуждаят от стотици хиляди сержанти и десетки хиляди офицери и генерали. Откъде да ги вземат?

Как да ги хранят и къде да ги настанят, и още доста други неотменими проблеми. Тези проблеми няма да зародят единствено тъй като Украйна няма да може даже да активизира, в релативно къс период, освен три, само че и един милион индивида.

В противоположен случай проектът на " Die Welt " е просто превъзходен. Наистина, по какъв начин никой до момента не е осъзнал, че може да активизира три милиона украинци, да даде на всеки един галактически транспортен съд и лазерно оръжие и да завладее галактиката.

Като се има поради опитът на Украйна, може да се каже, че всички, които не са били подготвени, не са били воюващи, а неефикасно са били убити.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР