Германия е предложила на Полша допълнителна система за противоракетна отбрана

...
Германия е предложила на Полша допълнителна система за противоракетна отбрана
Коментари Харесай

Германия предлага защита на полското небе с Eurofighter и Patriot

Германия е предложила на Полша спомагателна система за противоракетна защита " Patriot ", с цел да може тя да отбрани въздушното си пространство от евентуални ракетни набези. В неделя немският министър на защитата Кристине Ламбрехт съобщи, че е предложила на Варшава спомагателна помощ за въздушно наблюдаване с немски изтребители Eurofighter. Това се случва след случай с съветска ракета, който  породи опасения, че войната в Украйна може да се придвижи през границата.
 
" Предложихме на Полша поддръжка за сигурността на въздушното пространство - с нашите изтребители Eurofighter и системи за противоракетна защита Patriot ", сподели Ламбрехт. След пълномащабното навлизане на Русия в Украйна НАТО ускори въздушната си защита в Източна Европа. Повече от дузина съдружници от НАТО, отпред с Германия, стартираха през октомври самодейност за взаимно закупуване на системи за противовъздушна и противоракетна защита за няколко равнища на опасност, в това число Patriot.
 
 Американски комплекси Американски комплекси " Пейтриът " Източник: Topwar
Системите за противоракетна защита с наземно базиране, като да вземем за пример Raytheon (RTX.N) Patriot, са предопределени за прехващане на идващи ракети. Германия разполагаше с 36 такива системи, когато беше водеща страна на НАТО по време на Студената война. Понастоящем Бундесверът разполага единствено с 12 системи Patriot, две от които са ситуирани в Словакия.
 
Припомняме ви, че началникът на щаба на Съединени американски щати Марк Мили съобщи, че съюзническите страни би трябвало да дават на Украйна разнообразни системи за противовъздушна защита, с цел да може тя да отбрани въздушното си пространство от нападенията на съветските окупатори.
 
Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че Съединени американски щати ще дават на Украйна системи за противовъздушна защита допустимо най-бързо.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР