Германия е похарчила рекордните 23 милиарда евро миналата година, за

...
Германия е похарчила рекордните 23 милиарда евро миналата година, за
Коментари Харесай

Германия е изхарчила рекордните 23 млрд евро за бежанци и мерки срещу миграцията

Германия е похарчила рекордните 23 милиарда евро предходната година, с цел да улесни интеграцията на над 1 млн. бежанци на своя територия и да се бори с аргументите за миграция от чужбина, демонстрира държавен документ, с който организация Ройтерс разполага.

Разходите бележат растеж от съвсем 11 % спрямо 20.8 милиарда евро, изхарчени за тези цели предходната година, сочи отчетът, квалифициран от финансовото министерство.

Канцлерът Ангела Меркел неведнъж отбрани решението си от 2015 година да отвори немските граници за стотици хиляди бежанци, бягащи от война, главно от мюсюлмански страни, като филантропична нужда. Оттогава до момента обаче Германия се стреми да предотврати сходна всеобща миграция, пробвайки се да се оправи с аргументите за нея.

През 2018 година държавното управление е похарчило общо 7.9 млрд евро за ограничения, целящи да държат мигрантите отвън Европейския съюз и да подобрят изискванията за живот в техните страни. Изхарчените за това пари са с 16% спрямо 2017 година

16-те немски провинции, които дават отговор за приема и интеграцията на идващите от страни като Сирия, Ирак и Афганистан, са получили 7.5 милиарда евро от федералното държавно управление предходната година – с 14 повече от 2017 година
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР