Германия е петата в света по брой заразени от новия

...
Германия е петата в света по брой заразени от новия
Коментари Харесай

Тестове и пак тестове - експерти обясняват ниската смъртност от COVID-19 в Германия

Германия е петата в света по брой инфектирани от новия ковид след Китай, Италия, Иран и Испания само че смъртността, провокирана от усложения остава ниска. Този факт е един от въпросите, който притегля вниманието на специалистите от целия свят. По последни данни, доказаните случаи към този момент са над 21 хил. В същото време умрелите досега са 73.

За съпоставяне, Италия към този момент спря да афишира смъртните случаи в страната откакто през седмицата надвиши броя на умрелите в Китай в най-острата фаза на епидемията. Заразените в Италия са над 47 хиляди Испания регистрира 1326 смъртни случая с съвсем 25 хиляди инфектирани, а във Франция умрелите са 372 на фона на съвсем 11 хиляди инфектирани.

И по този начин, по какъв начин Германия съумява да задържи ниско равнище на смъртност? Financial Times потърси и заключи мнението на специалисти по този въпрос.

Повечето от тях изясняват немския феномен с ранното разкриване на огнищата на болест и по-ниската междинна възраст на пациентите. По-рано специалисти в доста страни потвърдиха, че смъртността от ковид измежду по-възрастните пациенти с към този момент отслабено здраве е доста по-висока, в сравнение с измежду по-младите. Според оценките на немския институт " Робърт Кох ", възрастта на повече от 80% от инфектираните с ковид в Германия е под 60 години.

160 хиляди теста на седмица

Като различен значителен фактор, изданието показва и по-големите благоприятни условия в Германия за тестване на популацията за зараза. Страната е в положение да прави по 160 000 теста на седмица, което е повече от направените от всички европейски страни от началото на рецесията. Масовото тестване в такива мащаби разрешава на санитарните управляващи да понижат смъртността даже в кратковременен проект, защото оказва помощ да се открие даже безсимптомното протичане на болестта при някои хора и да се предотврати предаването й посредством слагане под карантина. В публикацията се обръща внимание и положителното съоръжение на немските лечебни заведения.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР