Германия е най-големият и основен търговски партньор на България, а

...
Германия е най-големият и основен търговски партньор на България, а
Коментари Харесай

Германия е най-големият търговски партньор на България

Германия е най-големият и главен търговски сътрудник на България, а над 43% от компаниите у нас показват страната като обект за икономическо съдействие. Това демонстрират резултатите от анкетно изследване на Българска търговско-промишлена палата.

Според изследването Турция, Швейцария, Русия и ОАЕ са останалите страни в челната петорка. С Турция и Русия бележим понижение в стокообмена. С Турция поради поевтиняването на лирата и невъзможността да купуват същите количества първични материали, а Русия поради към момента съществуващото ембарго в някои браншове. Швейцария от своя страна бележи голям скок по интерес към бизнес пътувания, откакто през миналата година беше на 20-то място, а в тазгодишното изследване е на трета позиция.

Интерес към задгранични сътрудници имат над 77 % от българските компании за да покачат износа на продукцията си. 28 % от компаниите се нуждаят от добър сътрудник при вноса на артикули, а 44 % се нуждаят от сътрудник за взаимна инвестиция в България, а 14 % за вложения зад граница.

Българският бизнес има интерес главно към партньорство с компании в областта на машини и съоръжение (43%), услуги (26%), храни и питиета (24%), строителство (19%) и други.

Близо 2/3 от фирмите не познават изцяло изискванията за бизнес и търговия в страните, с които желаят да имат бизнес връзки, сочи изследването.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР