Германия е на трето място в света по брой милиардери

...
Германия е на трето място в света по брой милиардери
Коментари Харесай

Защо им е трудно на германските милиардери

Германия е на трето място в света по брой милиардери (след Съединените щати и Китай), само че кръгът на свръхбогатите към този момент е изгубил деветима от членовете си – поради икономическия спад и комерсиалните спорове, споделя " Дойче веле ".

За пръв път от пет години общото положение на милиардерите по света пада, сочат оповестените неотдавна данни на консултантското сдружение PwC и на швейцарската банка UBS. А немските богаташи страдат даже двойно - понижение има и в благосъстоянието, и в броя им. Германия е на трето място в света по най-вече милиардери (след Съединените щати и Китай), само че в този момент кръгът на свръхбогатите е изгубил деветима от членовете си и се е свил до " скромните " 114 души. Общото им положение е намаляло повече от междинното в интернационален проект и сега възлиза на към 501 милиарда щатски $.

Според данните от проучването общите международни активи на милиардерите са намалели през 2018 година с 4.3 % и са спаднали до 8.5 трилиона щатски $. Броят на супербогатите също е понижен - с 57 души за две години, и в този момент те са 2101.

Все отново няма да опрат до помощите за безработни

Основна причина за " обедняването " на милиардерите е комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Освен това доста от свръхбогатите са бизнесмени и са подвластни от получаваните поръчки, които също са наранени от икономическия спад.

Погледнато в дълготраен проект обаче, най-богатите в света мъчно биха могли да се оплачат: през последните пет години положението им е повишено с повече от една трета - значително с помощта на взрива на тържищата и на пазара на недвижимите парцели. За съпоставяне - тези 8.5 трилиона $, на колкото възлизат техните активи, са два пъти повече от общия годишен стопански резултат на Германия - към 3.4 трилиона евро през 2018 година

В Германия не е елементарно да бъдеш богат

Максимилиан Кункел, основен капиталов специалист на UBS, изяснява обстановката по следния метод: автомобилостроенето и машиностроенето са секторите, наранени изключително доста от комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай. " А огромна част от милиардерите в Германия са подвластни точно от тези браншове, респективно са извънредно уязвими. "

Освен това в Германия през 2018 година поради неналичието на нововъведения и на подготвеност за вдишване на риск едвам четирима нови бизнесмени са достигнали до клуба на милиардерите, споделя Кункел. По този индикатор Съединени американски щати имат преимущество заради доста по-високата податливост към нововъведения в софтуерния бранш. Китайците също са по-готови на предприемачески риск, който съгласно Кункел е " главният мотор на новите милиардери ".

И най-после - мощният щатски $ е следващият фактор, оказал негативно влияние върху положението на свръхбогатите в Германия. Тъй като активите им са били оценени в американска валута, те са се свили при прехвърлянето от евро в долари.

А бъдещето?

Ако някой има намерение през идващите 12 месеца да предприеме професионални и публични промени, които да му разрешат да проникне в дребния клуб на по-заможните или просто да завоюва повече пари от предходната година, не го чакат по никакъв начин положителни вести. Прогнозите на Максимилиан Кункел за годината ни минимум не са розови: " Основните фактори, довели до спад в броя и положението на милиардерите през 2018-а, оказват отрицателно влияние и през тази година. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР