Германия е на фронтовата линия на нова Студена война и

...
Германия е на фронтовата линия на нова Студена война и
Коментари Харесай

Берлин: Идва нова Студена война

Германия е на фронтовата линия на нова Студена война и канцлера Ангела Меркел прави огромна неточност, като следва президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по пътя на превъоръжаването, съобщи пред в. Bild немският външен министър Зигмар Габриел, представен от Reuters.

В връзките си с Тръмп и съветския президент Владимир Путин, Германия е изправена и на Изток, и на Запад пред съседи, които имат вяра "не във силата на правото, а правото на мощния ", декларира Габриел, съгласно който както Изтокът, по този начин и Западът са във фаза на нуклеарно превъоръжаване.

Изборите в Германия са планувани за идващия месец. Германската социалдемократическа партия (ГСДП), към която принадлежи Габриел, се стремят да се разграничат от съдружните си сътрудници от партията на Меркел Християндемократически съюз (ХДС). Кампанията на ГСДП, ориентирана против общественото неравноправие, не съумя да породи възторг у гласоподавателите, отбелязва Reuters.

Изказванията на Габриел са в поддръжка на думите на водача на ГСДП и претендент за канцлер Мартин Шулц. Тази седмица той насочи рецензии към проектите на Меркел за увеличение на военните разноски и съобщи, че би предиздвикал Съединени американски щати да отстранен нуклеарните си оръжия от територията на Германия.
Меркел вярваше, че ще завоюва благоразположението на Тръмп, в случай че усили военните разноски до 70 милиарда евро на година, декларира Габриел, окачествявайки този метод като сериозна неточност.



Германия и други страни членки на НАТО към този момент бяха дали обещание да покачат разноските си за защита до 2 на 100 от Брутният вътрешен продукт още преди Тръмп да бъде определен. Повечето от тях усилиха разноските, само че единствено някои доближават оповестената цел, и Германия не е една от тях.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР