Германия е изправена пред значителни препятствия в постигане на целта

...
Германия е изправена пред значителни препятствия в постигане на целта
Коментари Харесай

Само 2% от германците могат да зареждат електрически коли в домовете си

Германия е изправена пред обилни трудности в реализиране на задачата си да се усилят притежателите на електрически коли. Проучване демонстрира, че болшинството германци нямат достъп до станции за зареждане на електрически коли в домовете си, осведоми ДПА.

2/3 от германците живеят в жилища и имат дребна опция да зареждат електрическите коли в домовете си, само че и даже когато употребяват под земята паркинг, 96 на 100 от тях нямат достъп до станция за зареждане , съгласно автомобилната асоциация ADAC.

Само 2% от подземните паркинги и паркингите с повече от 10 паркоместа, които са проучени от ADAC, имат минимум една станция за зареждане.

Асоциацията е интервюирала 310 компании за недвижими парцели в 11 огромни обитаеми места в страната, включващи 4815 огромни подземни паркинга и места за паркиране.

Четири на всеки пет от тези компании нямат в постройките си станции за зареждане на електрически коли, означават създателите на проучването.

Само ¼ от интервюираните компании обмислят решение по въпроса през идващите три години.

Според мениджърите главната причина е, че няма интерес от част от живущите. Като други аргументи се показват високата цена, техническите проблеми и правни неуредици.

От 47.1 милиона коли в Германия единствено 200 000 са електрически или хибридни , демонстрира формалната статистика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР