Германия е изправена пред опасност от изнасяне на компании от

...
Германия е изправена пред опасност от изнасяне на компании от
Коментари Харесай

Меркел предупреди за опасност от изнасяне на компании от Германия

Германия е изправена пред заплаха от изнасяне на компании от разнообразни браншове в чужбина заради дефицит на квалифицирана работна ръка, предизвести немската канцлерка Ангела Меркел, представена от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

В постоянния си седмичен подкаст Меркел акцентира нуждата да се положат старания за привличане на задоволителен брой експерти. В противоположен случай съгласно нея фирмите ще бъдат принудени да мигрират.

Посланието е излъчено преди плануваната за понеделник среща на представители на немското държавно управление, работодателите и профсъюзите за имиграцията на квалифицирана работна ръка. Те ще обсъдят и по какъв начин новият немски закон за привличане на висококвалифицирани имигранти да бъде задействан по-бързо.

Законът би трябвало да влезе в действие на 1 март 2020 година и има за цел да улесни идването и оставането в Германия на квалифицирана работна ръка от страни отвън Европейския съюз.

" Докато преди 15 години имахме проблем с съществуването на 5 милиона безработни, през днешния ден казусът е къде да намерим подобаващите квалифицирани служащи ", означи Меркел. По думите й Германия желае да се възползва от личния си капацитет посредством положително обучение за колкото може повече хора. Според нея обаче е належащо и да се привлекат квалифицирани фрагменти от Европейския съюз в Германия. Тя добави, че в това време би трябвало да се намерят и квалифицирани служащи от страни отвън Европейски Съюз.

В момента в Германия работят 2,5 милиона жители на страни от Европейски Съюз, прецизира ДПА. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР