Германия е изправена пред недостиг на газ, ако руските доставки

...
Германия е изправена пред недостиг на газ, ако руските доставки
Коментари Харесай

Германският министър на икономиката предупреждава за спиране на индустрията заради недостиг на газ

Германия е изправена пред дефицит на газ, в случай че съветските доставки останат лимитирани на сегашните равнища. Някои предприятия ще би трябвало да бъдат затворени, ако няма задоволителни количества синьо гориво през зимата, сподели в изявление пред сп. " Шпигел " министърът на стопанската система Роберт Хабек, представен от Ройтерс.

" Компаниите ще би трябвало да спрат производството си, да освободят служащите си, веригите за доставки ще се срутен, хората ще задлъжнеят по сметките си за отопление, като цяло хората ще обеднеят ", предизвести Хабек. По думите му това е част от тактиката на съветския президент Владимир Путин за делене на страната.

Това е " най-хубавата среда за популизъм, който има за цел да подкопае нашата демократична народна власт от вътрешната страна ", добави икономическият министър и акцентира, че не би трябвало да се разрешава на проектите на Путин да проработят.

Хабек изложи вероятност за по-нататъшни облекчения за бизнеса и семействата, наранени от неналичието на газ, само че предизвести, че няма да е допустимо да се поемат всички отрицателни последствия.

Потребителите могат да отчетат удвояване или утрояване на енергийните си разноски, които в някои случаи към този момент са с 30 до 80 на 100 по-високи поради повишаването от предходната есен, предизвести в това време през днешния ден Клаус Мюлер, началник на немския регулатор " Бундеснецагентур " (Bundesnetzagentur), пред А Ер Де.

Регулаторът е разгледал разнообразни сюжети, сподели Мюлер, и множеството от тях " не са положителни и значат или прекомерно малко газ в края на зимата, или изпадане в затруднено състояние през есента или зимата ".

Германия задейства втора фаза от тристепенния си спешен проект за обстановката с газа през вчерашния ден. Тя влиза в действие при преценка на държавното управление, че има висок риск от дълготраен дефицит на газ в страната.

Снощи Мюлер заяви пред телевизия Цет Де Еф, че страната му може да издържи два, два и половина месеца в нормален режим на прилагане на газ през зимния сезон, в случай че немските газохранилища са напълно запълнени.

Той сподели още, че най-голямата европейска стопанска система се нуждае от спомагателни снабдители и би трябвало да пести газ.

" Ако оборудванията за предпазване (на газ) в Германия бяха на доктрина цялостни на 100 %..., бихме могли да се оправим напълно без съветски газ ", само че единствено за два месеца и половина, след което газохранилищата ще бъдат празни, сигнализира Мюлер.

По думите му обстановката с доставките на газ е напрегната, само че към момента постоянна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР