Германия е готова да даде поредна отсрочка на Великобритания за

...
Германия е готова да даде поредна отсрочка на Великобритания за
Коментари Харесай

Германия готова на отсрочка за Брекзит

Германия е подготвена да даде поредна пролонгация на Англия за Брекзит при избрани условия. " Ако Англия се обърне с искане за удължение на периода, ще го разгледаме в градивен звук ", съобщи външният министър Хайко Маас в изявление за в. " Велт ам Зонтаг ". По думите му обаче настояването за отсрочване на Брекзит след 31 октомври би трябвало да е съпроводено с " вероятност за последващи дейности ". По-рано този месец Народното събрание на Англия одобри законопроект за блокиране на Брекзит без договорка. Предлага се отсрочване до 31 януари.

Би Би Си съобщи, че английското държавно управление е готово да показа " съответни оферти ", ориентирани към реализиране на договорка за Брекзит с Европейски Съюз. Според информацията тези проекти ще бъдат разкрити по време на конференцията на Консервативната партия тази седмица, което ще даде задоволително време на торите да се приготвят преди жизненоважната среща с Европейски Съюз на 17 октомври.

В същото време английският министър за Брекзит Стивън Баркли притъпи упованията за реализиране на съглашение, отбелязвайки в изявление, че " към момента има дълъг път " до договорката с Брюксел. Всъщност " дългият път " е единствено месец до плануваната дата за излизане на Англия от Европейски Съюз. " Ще забележим дали има политическа воля и от двете страни. Работим да реализираме договорка и да напуснем (ЕС) на 31 октомври, само че това съглашение би трябвало да е без защитната уговорка за ирландската граница. Парламентът отхвърли тази уговорка към този момент три пъти, аз бях напълно явен с Мишел Барние в договарянията, че клаузата би трябвало да изчезне ", съобщи той.

На собствен ред ирландският министър на външните работи Саймън Ковини предизвести, че изтича времето за Англия и Европейски Съюз да реализират съглашение за своята разлъка. Той означи, че договарянията би трябвало да стъпят на " съществени оферти " от Лондон за това по какъв начин да бъде сменен защитният механизъм за границата сред Република Ирландия и английската провинция Северна Ирландия. " Това още не се е случило... А времето изтича ", сподели Ковини пред кореспонденти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР