Германия беше определена за столицата на употребата на синтетична дрога,

...
Германия беше определена за столицата на употребата на синтетична дрога,
Коментари Харесай

В Германия се употребяват най-много синтетични наркотици

Германия беше избрана за столицата на използването на синтетична дрога, написа Дойче веле.
Резултатите са получени посредством разбор на отходните води в над 70 града в 20 европейски страни, с цел да бъдат систематизирани данните за привички на жителите им да използват опиати, съобщи БГНЕС.
В градовете, които са обект на проучването, живеят 46 милиона души. Търсели се следи от амфетамини, кокаин, екстази и метамфетамини .
На първите 3 места в класацията за приложимост на метамфетамини се оказали градове в Германия. Най-високи равнища на остатъчни субстанции от синтетичната дрога били открити в отходните води на Ерфурт.
На второ и трето място се подреждат прилежащите градове от някогашната Германска демократична република Дрезден и Кемниц.
Според експертите, изготвили отчета, метамфетамините до неотдавна не са били нормални за Германия, а по-скоро за Чехия и Словакия, само че към този момент се употребяват всеобщо и на други места.
Четвърто и пето място в класацията за най-високи равнища на остатъчни субстанции от метамфетамини в отходните води, заемат словашката столица Братислава и втория по величина чешки град Бърно.
Що се отнася особено за използването на амфетамини, с огромна преднина пред останалите градове, преди всичко е западния немски град Заарбрюкен.
Най-много кокаин на глава от популацията използват в английското пристанище Бристол, което изпреварва известния с демократичното отношение към дрогата Амстердам.
Топ 5 на употребяващите кокаин градове се добавя от Цюрих, Антверп и Барселона.
Що се отнася до използването на по-меката дрога екстази, отличник е Холандия.
Класацията се оглавява от Амстердам, следван от Утрехт .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР