Германия анулира лиценза на иранската авиокомпания Махан Еър, тъй като

...
Германия анулира лиценза на иранската авиокомпания Махан Еър, тъй като
Коментари Харесай

Германия забрани на иранска авиокомпания достъп до въздушното си пространство

Германия анулира лиценза на иранската самолетна компания " Махан Еър ", защото транспортира военно съоръжение и личен състав до Сирия и други зони на военни дейности в Близкия изток, съобщи през днешния ден немското външно министерство, представено от Ройтерс.

Според осведомителната организация това става след мощен американски напън върху Берлин. Съединени американски щати постановиха наказания на " Махан Еър " през 2011 година на съображение, че оказва финансова и друга поддръжка на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война, и упорстваха пред европейските си съдружници да създадат същото.

Забраната на достъпа до въздушното пространство на Германия влиза в действие неотложно, уточни представител на външното министерство.

Мярката не е знак за проекти за връщането на по-широките наказания против Иран, акцентира немски държавен източник.

Германският държавен представител Щефен Зайберт отхвърли решението за възбраната да е резултат от американски напън.

" Решението ни се основава на съображения за сигурност ", съобщи той на постоянна конференция. Не може да се изключва опцията тази самолетна компания да транспорти до Германия товар, който заплашва сигурността ни. То се базира на това, че знаем за предходни терористични действия на Иран в Европа, добави представителят.

Цитиран от Асошиейтед прес представител на немското външно министерство сподели, че решението цели гарантиране на външнополитическите ползи на Германия и ползите й в региона на сигурността. Кристофер Бургер цитира възходящ брой свидетелства за иранска разследваща активност в Европа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР