Германецът Яник Ханфман продължава силната серия през 2023-а година и

...
Германецът Яник Ханфман продължава силната серия през 2023-а година и
Коментари Харесай

Германец прегази Циципас в Майорка

Германецът Яник Ханфман продължава мощната серия през 2023-а година и в профил защитаващия купата си на шампионата по тенис в Майорка Стефанос Циципас (Гърция) с 6:4, 3:6, 6:2. Ханфман завоюва 80 % от началния си удар през днешния ден и с класирането си на четвъртфинал реализира най-значимата победа в кариерата си.

" Мисля, че много неща би трябвало да се подредят в вярната посока, с цел да победя състезател от топ 10, съобщи германецът след края на срещата. Наистина започнах доста добре. Може би Стефанос не беше изцяло квалифициран за изискванията и времето. С този вятър, който се появи и на тревата, не е елементарно да си подредиш тактиката. И може би това, че играх мач и в първия ден от шампионата, в действителност си оказа въздействие ".

" Сервирах в действителност добре и в трите сета. Имам единствено един сервис-гейм с двойна неточност. Но генерално няма по какъв начин да не бъда удовлетворен, откакто победих състезател на 5-о място в АТР ", съобщи германецът.

Той проби подаването на Циципас в първия гейм в мача, а също по този начин още два пъти в решаващия трети сет. На 31 години, той едвам този понеделник се появи в топ 50 - нещо, което не се беше случвало за него. Но на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Мадрид той направи присъединяване не четвъртфинал за първи път, елиминирайки тогава Тайлър Фриц и Андрей Рубльов. Следващият му противник ще бъде някой всред Фелисиано Лопес (Испания) и Джордан Томпсън (Австралия), които играят по-късно през днешния ден.

Кристофър Юбенкс също в профил съперник, който беше подложен в главната скица. Американецът отстрани сънародника си Бен Шелтън с 6:7 (4), 6:4, 7:6 (2). Юбенкс вкара 40 уинъра в мача против 30 за Шелтън, като срещата продължи 2 часа и 43 минути, с цел да се дефинира победител. В идващия кръг 27-годишният Юбенкс ще играе с французина Артур Ридеркнех, който пък преодоля влезлия като лъки-лузър съотечественик Констант Лестиен с 6:3, 6:2.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР