Германецът Ерик Френцел, трикратен олимпийски шампион и състезателят с най-много

...
Германецът Ерик Френцел, трикратен олимпийски шампион и състезателят с най-много
Коментари Харесай

Трикратният олимпийски шампион в северната комбинация Ерик Френцел прекратява кариерата си

Германецът Ерик Френцел, троент олимпийски първенец и състезателят с най-вече медали от Световни шампионати по ски северна композиция, приключва спортната си кариера след края на сезона, оповестява ДПА.

34-годишният Френцел изпревари норвежкия играч по ски тичане Бьорн Дели, когато завоюва 18-ия си орден от шампионати на планетата и оказа помощ на Германия да завоюва сребро в отборното съревнование предходната седмица в Планица (Словения).

Френцел сподели на всекидневника " Франкфуртер Алгемайне ", че последните два кръга за Световната купа през уикенда в Осло и идната седмица в Лахти (Финландия), ще бъдат последните в кариерата му.

" Хубав миг е да се отдръпва. Този орден в Планица беше последната ми цел в спорта. Завърших един цялостен кръг в Планица ", съобщи Френцел.

Той имаше поради първата си интернационална купа от Световното състезание за юноши през 2007 година в Тарвизио (Италия), откакто надпреварите в ски скока тогава се организираха в близкия курорт Планица.

" Накрая всичко се подреди. Сега ми е задоволително. Нямам потребност от повече самопризнание ", сподели той.

Германецът има 18 медала, извоювани на осем международни шампионати сред 2009 и 2023 година, от които седем златни, осем сребърни и три бронзови. Той също по този начин е спечелил 3 трофеи, две сребърни и две бронзови оценки от четири зимни олимпийски игри сред 2010-а и 2022-а, има пет следващи Световни купи (2013-2017) и 43 самостоятелни победи в стартове за Световната купа по време на 17-годишната си кариера.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР