Германецът е практичен човек. Такъв е и по отношение на

...
Германецът е практичен човек. Такъв е и по отношение на
Коментари Харесай

Как се празнуват рождените дни на децата в Германия

Германецът е удобен човек. Такъв е и във връзка с детските рождени дни. Те постоянно се организират в гората, на спортното игрище или в музея, а тортата съвсем постоянно е домашна. Няколко потребни хрумвания от Германия дава Марина Борисова в " Дойче веле ":

Детските рождени дни са празник за децата и стрес за родителите - по този начин мислят родители по целия свят, макар че във всяка страна детските празници протичат по друг метод. В това отношение човек може да научи потребни неща от германците. Германската журналистка Бабара Шнибел има три деца. Тя има личен блог, отдаден на организирането на детски рождени дни. Шнибел счита, че най-важното в детския рожден ден е общуването с и сред децата. Да отбележиш рождения ден на детето си с обичани другари, да играеш с децата край реката, да скриете богатство в гората - това е доста по-важно от триетажната торта, стотиците балони или клоуна, пристигнал против възнаграждение. Удоволствието, което можете да получите дружно, е нещото, което остава в съзнанието на деца и възрастни, споделя Барбара Шнибел.

Колко посетители? Със или без родители?

Повечето специалисти предлагат да се канят не повече от 15 души. Това е броят на гостите, при който родителите могат да управляват обстановката. Германските родители обаче имат още едно доста по-простичко предписание. Те канят толкоз посетители, на колкото години става детето им. Родителите, които се придържат към това предписание, имат вяра, че по този начин детето им от най-ранна възраст се научава единствено да взема решения при заложени критерии. Важно е малчуганът самичък да избира кого да предложения на рождения си ден и да отделя внимание на своите посетители.

А възрастните? Това също е значим аспект, на който би трябвало да се обърне внимание. Мнозина в Германия канят единствено деца. Хората в Германия не обичат да устройват обособен празник за възрастни с обилна софра. Родителите водят и прибират децата си от рождения ден. Понякога им се предлага кафе и доста рядко шампанско в чест на рожденика. Но по предписание всичко се лимитира до поздравления на входната врата. В това отношение германците са доста поредни. Празникът е детски и по тази причина не черпят и не развличат родителите на поканените деца.

Как и къде се чества?

Родителите на децата, родени през лятото, съвсем постоянно употребяват опцията да отпразнуват рождения ден измежду природата. И в това отношение човек може да завиди на изобретателността на германците. Едно от обичаните занимания е играта " търсене на съкровища ". За тази цел даже фамилиите със лична градина излизат отвън нейната територия. Съкровището може да бъде прикрито в прилежащия парк, в гората или на детската площадка. Саморъчно направени карти с въпроси оказват помощ на децата в търсенето на съкровищата. Най-важното е предваритално да бъде направен сюжет и съкровищата да бъдат скрити на надеждно място. Още в поканата има и молба за обезпечаване на уместно облекло и обувки.

На доста от рождените дни, чествани измежду природата, се провежда и печене на така наречен Stockbrot - самун на пръчка. За тази цел се пали огън, а децата сядат към него, навиват тесто в края на дълга пръчка и го държат няколко минути над пламъците - до момента в който хлебчето им се опече, несъмнено, под наздзора на възрастните.

При децата, които са родени през зимата, родителите нерядко оферират на гостите сами да изпечат курабийки, да нарисуват някоя картина или да измайсторят нещо със личните си ръце - от разнообразни материали.

Подаръците се отварят в наличието на всички посетители. " Децата сядат в кръг и всяко дете държи своя подарък в ръка. В средата се слага празна бутилка. Рожденикът я завърта и отваря подаръка на това дете, против което е спряло гърлото на бутилката. След възторжените възгласи и благодарности бутилката се завърта още веднъж. По този метод се отделя внимание на всеки посетител и на всеки един подарък ", споделя Барбара Шнибел.

Ако децата са по-големи, германците постоянно честват рождените им дни отвън дома. В музеи, занаятчийски работилници, на футболното игрище, в басейн, в зала за катерене или пък на ледената пързалка. Организацията на подобен празник коства сред 120 и 300 евро. Три часа в музей с стратегия коства приблизително 120 евро при оптимален брой от 12 поканени посетители. В тази сума не влизат напитките и тортата.

Както всички знаем, германецът е удобен човек. Също и във връзка с празнуването на рождените дни на детето си. Затова подготвя доста неща самичък. От украсата та чак до тортата. Поръчаната в сладкарница торта коства минимум 100 евро. Затова немската майка подготвя тортата сама.

В огромните градове има, несъмнено, профилирани компании, които се занимават с организацията на детски рождени дни. Но такава стратегия, продължаваща към 2,5 часа, с украсено помещение, един аниматор, шестима поканени и дарове за гостите коства към 600 евро. Всъщност, това напълно не е необятно публикувано събитие в Германия. Повечето немски родители избират да провеждат празника на детето си сами.

В края на рождения ден е признато на всеки посетител да бъде даден дребен подарък за спомен - бонбони, дребни играчки, дребни книжки.

Как наподобява поканата?

В поканата се показва адреса и точното времетраене на рождения ден - да вземем за пример от 15 до 18 часа. Германците отделят приблизително по три часа за празнуването на рождените дни на децата в преучилищна възраст. Поканите се разпращат авансово по пощата или се предават персонално на гостите. Някои изполват подготвени картички, само че най-често родителите създават дружно с децата си истински предложения с най-различни претекстове за празника. Поканата съдържа и телефон за контакти с родителите на рожденика, на който е желателно да се заяви дали поканеното дете ще пристигна, или не.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР