Германец, осъден за тровене на храната на колегите си в

...
Германец, осъден за тровене на храната на колегите си в
Коментари Харесай

Германски съд наложи на отровител да плати обезщетение над 1 млн. евро

Германец, наказан за тровене на храната на сътрудниците си в продължение на няколко години беше наказан да заплати обезщетение на стойност над 1 милион евро, съобщи Асошиейтед прес.

През март предходната година 59-годишният Клаус О., чието име не се оповестява заради немските закони, беше наказан на пожизнен затвор, откакто съд в западния град Билефелд го призна за отговорен в опит за ликвидиране.

През януари един от потърпевшите - млад мъж - умря четири години, откакто беше токсичен и изпадна в кома. Две други жертви понесоха получиха съществени увреждания на бъбреците. Осъденият сипвал в храната и напитките на сътрудниците си живак и други нездравословни субстанции в продължение на няколко години.

Германия се отхвърля от въгледобива до 2038 година

Днес съд в Билефелд присъди на роднините на умрелия да бъде изплатено обезщетение от 580 000 евро. Друг техен сътрудник, който изгубил бъбрек, получава половин милион евро. Съдиите взеха решение също, че причинителят би трябвало да заплати пропуснатите изгоди, породени от изгубените хонорари на потърпевшите. До момента те се пресмятат на 4000 евро.

Клаус О. беше задържан през май 2018 година, откакто камера за наблюдаване сподели по какъв начин сипва недоверчив прахуляк в сандвича на сътрудник на работното им място в град Шлос Холте-Щукенброк, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР