Германец евреин, който носел медальон със звездата на Давид, е

...
Германец евреин, който носел медальон със звездата на Давид, е
Коментари Харесай

Нападение срещу евреин в Берлин

Германец евреин, който носел медальон със звездата на Давид, е бил атакуван и пребит от грипа лица нощес в парк в центъра на Берлин, заяви полицията, представена от ДПА.

За нападението с евентуално антисемитски темперамент се проверяват 10 обвинени на възраст сред 15 и 25 години - шестима сирийци, трима немски жители и един с незнайна народност.

Пострадалият 25-годишен евреин разказал в полицията, че изискал от групата огънче, с цел да си възпламени цигара, само че един от мъжете почнал да го наскърбява и му взел цигарата от устата. По време на спречкването нападателният мъж евентуално забелязал медальона и го изтръгнал от врата на евреина, като крещял антисемитски обиди. След това почнал да му нанася удари и той паднал на земята. Все отново съумял да избяга, само че бил преследван и обичай и от другите лица от групата. Нападателите избягали, откакто минувачи му се притекли на помощ.

Пострадалият бил откаран в болница за лекуване на разкъсна рана на главата.

Полицията в началото задържала три дами на възраст сред 15 и 21 години на мястото на престъплението, както и седем мъже на възраст сред 17 и 21 години. Всички са освободени, само че против тях се води разследване от профилираните органи за политически стимулирани закононарушения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР