German Chancellor Angela Merkel uses a Nokia slide mobile as

...
German Chancellor Angela Merkel uses a Nokia slide mobile as
Коментари Харесай

Германия се отказа да разследва АНС за шпионаж

German Chancellor Angela Merkel uses a Nokia slide mobile as she attends a session of the lower house of parliament, the Bundestag in Berlin, November 28, 2013. REUTERS/Fabrizio Bensch
Преди три години в общественото пространство се появи млад мъж, който с разкритията си направи общо притежание дейностите на Вашингтон и американските кибершпиони по всеобхватния надзор над интернет връзките, който организират, за работата им с огромни американски софтуерни компании за инспекция на потребителите им, безпринципното и незаконно потребление на злотворен програмен продукт и вграждане на недостатъци в артикули и услуги. Хилядите документи, които даде Едуард Сноудън на Глен Грийнуолд и Лаура Поитрас трябваше да „ отворят очите “ на интернет потребителите и евентуално Мрежата да се промени, а американските шпиони да трансформират метода, по който работят. Нищо такова не се случи. Няколко компании направиха положителни пари с предлагането на услуги и приложения, осигуряващи къде високи, къде недотам високи равнища на криптозащита, Гугъл стегнаха връзките сред дейта центровете си и поеха на поход да криптират цялата Мрежа. Общо взето това беше. Явно е, че и немските институции не са впечатлени, откакто през вчерашния ден стана ясно, че следствието за подслушване на немски жители и политици се приключва , заради липсва на доказателства.

Въпросното следствие беше стартирано след откриване на материали за реализирано подслушване на видни немски политици и деятели , а измежду засегнатите бе и Ангела Меркел . Самата тя съобщи, че не намира шпионажа сред съдружници за нещо в реда на нещата. Преди две години пък стана ясно, че немските шпиони от BND са помагали на американците за дейностите им, а измежду задачите на АНС са били високопоставени лица от Европарламента и френското президентство.

Вчера немски съд се произнесе по случая, по случая с „ хипотетичното всеобщо събиране на телекомуникационни данни от немското общество от страна на английските и американските секрети служби “, заявявайки, че няма доказателства за „ нелегално, систематично и всеобщо “ следене на немските телекомуникации и интернет трафик. Според оповестения документ, „ по този начин наречените документи на Сноудън дават сведение за качествата на американските шпионски служби “, само че не обезпечават съответни доказателства за извършени шпионски дейности от страна на АНС към или в Германия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР