Гери Турийска е създател на събитията „Пощенска кутия за приказки”,

...
Гери Турийска е създател на събитията „Пощенска кутия за приказки”,
Коментари Харесай

„Менделсон”: Пощенската кутия за любовни приказки на Гери Турийска и Ясен Козев

Гери Турийска е основател на събитията „ Пощенска кутия за приказки”, а Ясен Козев е композитор и ръководител на „ Музикаутор”. Творческата им орис ги събира доста по-рано, само че един следобяд преди 6 години светът застива за тях.

„ Имахме една среща сред няколко души, които се занимават с музика и основаването ѝ. Бяхме се събрали по някакъв мотив, тя също беше сред поканените, някъде към 2 часа следобяд. Тя пристигна последна и в този миг настъпи тази пауза, в която аз нищо не си помислих”, спомня си Ясен.

Снимка: btvnovinite.bg

Историята им стартира с любовни известия. „ Аз живеех в една „ ергенска” квартира на „ Иван Асен”, на една директна в центъра на София. Вечеряхме дружно, той си към у дома и ми писа някаква лирика в есемеси и тогава нещо ми се случи по нощите, до момента в който получавах твоето съобщение”, призна Гери.

„ Аз бях почтен още през цялото време с нея, още от първия миг, дори и когато не беше схванала, че има подобен риск от такива отношения”, съобщи Ясен.

„ Той ми сподели, че ще му родя щерка, и аз го погледнах доста необичайно. Как по този начин? Ние едвам се познаваме, а пък той към този момент ми споделя, че ще му родя дъщеря”, добави Гери Турийска.

Дъщеря им Аника се появява малко след началото на връзката, само че тя не им е първото дете. Ясен към този момент има две момчета.

„ Яшо и Йово са страхотни. Веднага ме одобриха, както и аз тях. Ние сме доста положителни другари. Аника им е началник. Тя е началник на всички нас. Обожават я. Във времето, което прекарват дружно, им е доста пълноценно”, уверена е Гери.

„ Аника е доста елементарно дете за гледане, тъй като е доста независима, проведена, подредена. Общо взето, имам страховит шанс. На четири години и половина към този момент пуска пералня, простира, прахосмукачката е нейна. Всичко, обвързвано с обичаните занимания на зодия Дева, тя го владее изобретателно. Това да ѝ се помогне от време на време я наскърбява и по тази причина гледаме да не ѝ се пречкаме много-много”, добави тя.

Снимка: btvnovinite.bg

Един от най-милите жестове, които Ясен е правил за нея, е тяхната женитба изненада. Тя се случва на рождения ѝ ден, когато е бременна в осмия месец.

„ Бяхме си поканили 10 доста близки другари в Созопол в едно заведение на пристанището. И той сподели: „ Искам да кажа нещо” и почука по чашката, с цел да държи тирада. И попита дали желая да се омъжа за него. Ние към този момент бяхме сгодени и въпросът беше някак чудноват и непотребен. Казах: „ Да, да, нали го говорихме това вече”. И той сподели: „ Искаш ли в този момент незабавно да се омъжиш за мен?” и всички се засмяхме, тъй като изглеждаше много невероятно като обстановка. И аз споделих: „ Да, добре”. И в този миг пуснаха Менделсон и пристигна дамата от общината с една торбичка от супермаркет, от която извади книгата, и моята женитба стартира. И това беше женитба изненада. Беше провел безусловно всичко, без аз нищо да схвана, както и никой от гостите не знаеше. Беше извънредно емоционално”, описа Гери.

Снимка: btvnovinite.bg

„ И аз като бременна в осмия месец си мислех от самото начало просто по какъв начин желая да изям едни кюфтета. И незабавно откакто свърши тази романтика, отидохме, купихме си кюфтета и седнахме в къщата до морето”, добави тя.

За Ясен пък най-хубавото нещо, което прави Гери, е всекидневното ѝ отношение. „ Сутрин усмивката, вечер усмивката. Действията. Едно „ Обичам те” не значи нищо, в случай че няма изпод база или в случай че дейностите ти водят на напълно другаде”, означи той.

Снимка: btvnovinite.bg

Гери признава, че дружно им е доста радостно и непрекъснато си повтарят какви късметлии са.

„ Така сме се напаснали, едни и същи неща са ни занимателни едновременно. Много обичам да играя игри – карти, зарове, табла, билярд, такива по-мързеливи игри, които са свързани с мислене. Слава Богу, Ясен е същият като мен и вечер се събираме в студиото, от време на време с другари, от време на време единствено двамата, и играем на табла с часове”, описа тя.

Снимка: btvnovinite.bg

Гери разкри, че желае още деца. „ Все отново са трима. Като пораснат, няма да имат четвърти за белот. Всеки знае какъв брой е мъчно да се откри четвърти за белот. Но Ясен има опасения, че няма да издържи душевен четвърто дете”, добави тя.

„ Аз постоянно ще имам някаква душeвност. Въпросът е тази душeвност да не се сведе до размер на грахово зрънце и да би трябвало да ме водят сутринта на пейката в парка и късно следобеда някой да идва да ме прибира”, съобщи от своя страна Ясен.

„ Нека Аника да порасне още напълно малко, с цел да може да ги гледа тя, в случай че се появят последващи деца”, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР